2017. április 24.  Hétfő
Havas eső 1 °C Havas eső
Rovatok
2017. április 24.  Hétfő   György
Havas eső 1 °C Havas eső

Tömörkény István, Szeged krónikása

Jack Nicholson 80

Mindennapi magányunk

Bram Stoker, aki híressé tette Vlad Tepest

Tömörkény István, Szeged krónikása  
100 éve, 1917. április 24-én hunyt el Tömörkény István író, régész és etnográfus, Móra Ferenc barátja és munkatársa.
Jack Nicholson 80  
Április 22-én lett 80 éves Jack Nicholson háromszoros Oscar-díjas, maró gúnyt és iróniát sugárzó, provokatív kiszólásairól híres színész.
Mindennapi magányunk  
Szabó Istvánt nagy hatású filmjeiben foglalkoztatta már a szerelem lélektana, a diktatúra természetrajza, a művészet és a hatalom bonyolult viszonyrendszere. Simon Stephens Távoli dal című monodrámáját Józan László játszhatta el a Vígszínházban.
Bram Stoker, aki híressé tette Vlad Tepest  
95 éve, 1912. április 20-án halt meg Bram Stoker, Drakula alakjának megteremtője, aki Henry Irving színésszel és Vámbéry Ármin orientalistával történt beszélgetései alapján alkotta meg Drakula énjét.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Alexandra a Könyvfesztiválon című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Alexandra a Könyvfesztiválon

Szerző: / 2015. április 17. péntek / Aktuális, Programok   

Alexandra-logoA Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválnak idén is a Millenáris ad otthont, 2015. április 23. és 26. között. Az Alexandra Kiadó és a cégcsoportjához tartozó kiadók programjai és dedikálásai.

Idén 22. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, mely a hazai könyves világ jeles eseménye mellett nemzetközileg is jegyzett szakmai és kulturális fórum. A fesztiválnak ezúttal is a Millenáris ad otthont, 2015. április 23. és 26. között.

Az idei könyvfesztivál díszvendég írója a nemzetközi irodalmi élet egyik legfényesebb csillaga, Jonathan Franzen, aki a Szabadság és a Javítások című regényeivel vált ismertté és mára korunk legfontosabb szerzőjévé.

Az Alexandra Kiadócsoport és az Európa Könyvkiadó számos program mellett gazdag könyvkínálattal vár minden érdeklődőt: Az Alexandra Kiadócsoport és az Európa Könyvkiadó programjai a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Alexandra Kiadó, XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megnyitóján a budapesti Millenárison 2014. április 24-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek