2017. szeptember 25.  Hétfő
Gyengén felhős 14 °C Gyengén felhős
Rovatok
2017. szeptember 25.  Hétfő   Eufrozina, Kende
Gyengén felhős 14 °C Gyengén felhős

William Faulkner világa

Mechwart András munkássága

Jack Kirby 100

Caligula, az őrült császár

William Faulkner világa  
120 éve született William Faulkner, akinek művészete a Dél világában gyökeredzik. Nosztalgiával nézi a hagyományos, ültetvényes világ pusztulását, nem tudja elfogadni az iparosodó társadalmat.
Mechwart András munkássága  
110 éve, 1907. június 14-én halt meg Mechwart András gépészmérnök, a Ganz gyár legjelentősebb fejlesztője, a forgóeke, a hengerszék, a gőzkazán feltalálója.
Jack Kirby 100  
100 éve, 1917. augusztus 28-án született New Yorkban Jack Kirby, a képregény atyja, az amerikai populáris kultúra megkerülhetetlen alakja.
Caligula, az őrült császár  
2005 éve született Caligula római császár, aki uralkodása alatt szörnyen kegyetlen és gátlástalanul pazarló volt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Alexandra a Könyvfesztiválon című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Alexandra a Könyvfesztiválon

Szerző: / 2015. április 17. péntek / Aktuális, Programok   

Alexandra-logoA Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválnak idén is a Millenáris ad otthont, 2015. április 23. és 26. között. Az Alexandra Kiadó és a cégcsoportjához tartozó kiadók programjai és dedikálásai.

Idén 22. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, mely a hazai könyves világ jeles eseménye mellett nemzetközileg is jegyzett szakmai és kulturális fórum. A fesztiválnak ezúttal is a Millenáris ad otthont, 2015. április 23. és 26. között.

Az idei könyvfesztivál díszvendég írója a nemzetközi irodalmi élet egyik legfényesebb csillaga, Jonathan Franzen, aki a Szabadság és a Javítások című regényeivel vált ismertté és mára korunk legfontosabb szerzőjévé.

Az Alexandra Kiadócsoport és az Európa Könyvkiadó számos program mellett gazdag könyvkínálattal vár minden érdeklődőt: Az Alexandra Kiadócsoport és az Európa Könyvkiadó programjai a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Alexandra Kiadó, XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megnyitóján a budapesti Millenárison 2014. április 24-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek