2017. szeptember 20.  Szerda
Gyengén felhős 14 °C Gyengén felhős
Rovatok
2017. szeptember 20.  Szerda   Friderika
Gyengén felhős 14 °C Gyengén felhős

Caligula, az őrült császár

“Tényleg nincs itt más?”

Anekdota estére – Aki meggyújtotta a gitárját

Egyenes beszéd

Caligula, az őrült császár  
2005 éve született Caligula római császár, aki uralkodása alatt szörnyen kegyetlen és gátlástalanul pazarló volt.
“Tényleg nincs itt más?”  
D. Magyari Imre nem csak kulturális kalandozásairól mesél a Bécs - Kulturális kalandozások című könyvében. Nem csak. Történelmi visszatekintésekkel kiegészítve beszámol tapasztalatairól és humorral átszőtt élményeiről is.
Anekdota estére – Aki meggyújtotta a gitárját  
Jimi Hendrix 1967-ben szó szerint lejátszotta a színpadról a világ pop-élvonalát.
Egyenes beszéd  
Spirót olvasni jó, Spirót olvasni kötelező, ha nem kisebb eltökéltség, mint a Magyarország iránti felfokozott kiváncsiság és úgymond az önmagában is boldogító vegytiszta világmegismerés vágya érdeklődésünk mozgatórugója.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Bach 24 órán át című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Bach 24 órán át

Szerző: / 2015. március 19. csütörtök / Aktuális, Programok   

Johann Sebastian Bach Március 21-én lesz 330 éve, hogy megszületett Johann Sebastian Bach. A Müpa ebből az alkalomból 24 órás „Bach-ügyeletet” tart.

Fassang László, a Müpa orgonakoncertjeinek szerkesztője ünnepi virrasztást, 24 órán át tartó orgonamaratont szervezett Johann Sebastian Bach születésének 330. évfordulójára.

Március 20-án, pénteken este 10 órától 21-én este 10 óráig 14 koncerten elhangzik a barokk zeneszerző valamennyi szóló orgonára írt műve. Nem is akármilyen módon: a nyitókoncertet éjféltől reggelig egybefüggő éjszakai műsor követi. Gyertyák helyett fényfestés lesz, a színpadon pedig mozgatható babzsákok, hogy az orgonamuzsika a legkötetlenebb módon nyújtson élményt. Lehet majd relaxálni az üvegtermi Bach Caféban is, ahol háttérzeneként Bach-feldolgozások szólnak.

Szombaton napközben a koncertek mellett az Előcsarnokban ingyenes programok is várják az orgonarajongókat: az AerisOrgona nyitott műhelyében orgonasíp készíthető, és a hangszer építésének titkaiba is be lehet pillantani.

10 és 16 óra között zeneakadémista hallgatóktól, vagy magától Fassang Lászlótól vehetnek orgonaleckét az Előcsarnokban elhelyezett orgonapozitívon (mini orgonán) a rendezvényre látogatók.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek