2017. április 26.  Szerda
Közepesen felhős 14 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. április 26.  Szerda   Ervin
Közepesen felhős 14 °C Közepesen felhős

Az őrültek a legnagyobb rajongók

Tömörkény István, Szeged krónikása

Jack Nicholson 80

Mindennapi magányunk

Az őrültek a legnagyobb rajongók  
Stephen King 1987-es Tortúra című regényének filmadaptációjánál is bátrabb lett a Karinthy Színházban bemutatott mű.
Tömörkény István, Szeged krónikása  
100 éve, 1917. április 24-én hunyt el Tömörkény István író, régész és etnográfus, Móra Ferenc barátja és munkatársa.
Jack Nicholson 80  
Április 22-én lett 80 éves Jack Nicholson háromszoros Oscar-díjas, maró gúnyt és iróniát sugárzó, provokatív kiszólásairól híres színész.
Mindennapi magányunk  
Szabó Istvánt nagy hatású filmjeiben foglalkoztatta már a szerelem lélektana, a diktatúra természetrajza, a művészet és a hatalom bonyolult viszonyrendszere. Simon Stephens Távoli dal című monodrámáját Józan László játszhatta el a Vígszínházban.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Bach 24 órán át című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Bach 24 órán át

Szerző: / 2015. március 19. csütörtök / Aktuális, Programok   

Johann Sebastian Bach Március 21-én lesz 330 éve, hogy megszületett Johann Sebastian Bach. A Müpa ebből az alkalomból 24 órás „Bach-ügyeletet” tart.

Fassang László, a Müpa orgonakoncertjeinek szerkesztője ünnepi virrasztást, 24 órán át tartó orgonamaratont szervezett Johann Sebastian Bach születésének 330. évfordulójára.

Március 20-án, pénteken este 10 órától 21-én este 10 óráig 14 koncerten elhangzik a barokk zeneszerző valamennyi szóló orgonára írt műve. Nem is akármilyen módon: a nyitókoncertet éjféltől reggelig egybefüggő éjszakai műsor követi. Gyertyák helyett fényfestés lesz, a színpadon pedig mozgatható babzsákok, hogy az orgonamuzsika a legkötetlenebb módon nyújtson élményt. Lehet majd relaxálni az üvegtermi Bach Caféban is, ahol háttérzeneként Bach-feldolgozások szólnak.

Szombaton napközben a koncertek mellett az Előcsarnokban ingyenes programok is várják az orgonarajongókat: az AerisOrgona nyitott műhelyében orgonasíp készíthető, és a hangszer építésének titkaiba is be lehet pillantani.

10 és 16 óra között zeneakadémista hallgatóktól, vagy magától Fassang Lászlótól vehetnek orgonaleckét az Előcsarnokban elhelyezett orgonapozitívon (mini orgonán) a rendezvényre látogatók.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek