2017. március 24.  Péntek
Közepesen felhős 7 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. március 24.  Péntek   Gábor, Karina
Közepesen felhős 7 °C Közepesen felhős

Ovidius átváltozásai

Mexikói táj magyar ecsettel

“…nem kell aggódnunk Krúdy jövője miatt”

Glenn Close 70

Ovidius átváltozásai  
2060 éve született Ovidius római költő, akit bár az egyik legkiemelkedőbb római költőként emlegetünk, elsősorban a szerelmi költészet édesszavú költőjeként tartja számon az utókor.
Mexikói táj magyar ecsettel  
Teásbögre-dísz és Salma Hayek-mozi után musical lett Fridából, a közép-amerikai festészet egyik igazán egyéni hangú képviselőjéből.
“…nem kell aggódnunk Krúdy jövője miatt”  
Beszélgetés Krúdy Gyuláról az íróról és a magánemberről és Kemény Gábor Krúdy körül című, 16 stilisztikai tanulmányt tartalmazó kötetéről.
Glenn Close 70  
Saját bevallása szerint a magánéletben normális, a filmvásznon azonban őrült és meggondolatlan dolgokat is művelhet.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Bach 24 órán át című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Bach 24 órán át

Szerző: / 2015. március 19. csütörtök / Aktuális, Programok   

Johann Sebastian Bach Március 21-én lesz 330 éve, hogy megszületett Johann Sebastian Bach. A Müpa ebből az alkalomból 24 órás „Bach-ügyeletet” tart.

Fassang László, a Müpa orgonakoncertjeinek szerkesztője ünnepi virrasztást, 24 órán át tartó orgonamaratont szervezett Johann Sebastian Bach születésének 330. évfordulójára.

Március 20-án, pénteken este 10 órától 21-én este 10 óráig 14 koncerten elhangzik a barokk zeneszerző valamennyi szóló orgonára írt műve. Nem is akármilyen módon: a nyitókoncertet éjféltől reggelig egybefüggő éjszakai műsor követi. Gyertyák helyett fényfestés lesz, a színpadon pedig mozgatható babzsákok, hogy az orgonamuzsika a legkötetlenebb módon nyújtson élményt. Lehet majd relaxálni az üvegtermi Bach Caféban is, ahol háttérzeneként Bach-feldolgozások szólnak.

Szombaton napközben a koncertek mellett az Előcsarnokban ingyenes programok is várják az orgonarajongókat: az AerisOrgona nyitott műhelyében orgonasíp készíthető, és a hangszer építésének titkaiba is be lehet pillantani.

10 és 16 óra között zeneakadémista hallgatóktól, vagy magától Fassang Lászlótól vehetnek orgonaleckét az Előcsarnokban elhelyezett orgonapozitívon (mini orgonán) a rendezvényre látogatók.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek