2017. július 21.  Péntek
Közepesen felhős 31 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. július 21.  Péntek   Dániel, Daniella
Közepesen felhős 31 °C Közepesen felhős

I. Károly, a magyar Anjou-ház alapítója

Séta a prágai Károly hídon

Jane Austen világa

Pierre Cardin, a divattervező

I. Károly, a magyar Anjou-ház alapítója  
675 éve, 1342. július 16-án hunyt el I. Károly, azaz Károly Róbert, a háromszor koronázott király. Uralkodása alatt fénykorát élte a lovagi kultúra, terjedt az írásbeliség, kolduló szerzetesrendek honosodtak meg az országban.
Séta a prágai Károly hídon  
Hatszázhatvan éve, 1357. július 9-én kezdték el építeni Prága és a világ egyik leghíresebb kőhídját, a cseh főváros egyik jelképének számító Károly hidat.
Jane Austen világa  
200 éve, 1817. július 18-án hunyt el Jane Austen angol írónő. "Az egyik ember szokásai éppúgy jók, mint a másikéi, de mind a magunkét szeretjük a legjobban."
Pierre Cardin, a divattervező  
95 éve, 1922. Július 2-án született Pierre Cardin francia divattervező. Híressé vált avantgárd stílusáról, a nők körében gallér és ujj nélküli miniruhákat hozott divatba, amelyeket geometriai mintákkal díszített.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Forró hangulat az Ivan and The Parazollal című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Forró hangulat az Ivan and The Parazollal

Szerző: / 2014. november 13. csütörtök / Aktuális, Programok   

Ivan and the ParazolA hazai beat/rock and roll színtér egyik nemzetközileg is népszerű csapata, az Ivan and the Parazol mindenkit megmozgat majd pénteken Budakalászon.

Ősszel az immáron két féléve tartó töretlen siker örömére ismét beindult a városszéli klub. Budakalászon október végétől havonta újra füstös koncertteremmé alakul tehát a faluház, hogy életben tartsa az élőzenés bulik hagyományát. Az idei szezont egy igazi metal-hangulatú bulival az Omen zenekar nyitotta meg, őket pedig most november 14-én az Ivan and The Parazol fiatal csapata követi.

Az idei Sziget Nagyszínpadán is játszó, sőt a Sziget “himnuszát” is jegyző, s a majd’ minden nagy nyári fesztiválon kiemelt helyen fellépő, szédületes koncerteket adó Ivan and the Parazol a kisebb kluboknak sem tud ellenállni, hogy egy ízig-vérig energiabomba klubkoncertet adjon. Márpedig az Ivan and The Parazollal garantált a forró hangulat.

A 2010 elején alakult Ivan and The Parazol egy öttagú rock ‘n’ roll formáció. A zenekar 21. századra kusztomizálódott beat zenéje a 60-as, 70-es évek new wave irányzataiból táplálkozik. A klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő, dinamikus, szabad stílusnak köszönhetően rövid idő alatt népszerű koncertzenekarrá vált a fiatalok körében. A garázs rock zenekar első komolyabb sikerét a Take My Hand című dalukkal érte el, amellyel hónapokon át az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján szerepelt, megjárva a lista legtetejét is.

A ’70-es éveket megidéző, mégis friss hangzásvilágú rockzenét játszó formáció –  rövid múltja ellenére – Londonban és az Államokban is megfordultak már a srácok. Zenéjüket még a Deep Purple is elismerte: menedzsmentje előzenekarnak invitálva a csupán négy éves zenekart budapesti nagykoncertjére.

A különleges produkcióba, melyért úgy tűnik világhírű zenekarok rajonganak, most bárki bepillantást nyerhet: Az Ivan and The Parazol egy hét múlva a Rockház vendége lesz, előttük a The Moon játszik majd.

Decemberben pedig egy újabb különlegesség érkezik a Rockházba: a CAFB akusztikusra formált verzója, a CAFB Naturals debütál majd itt. Az ő vendégük a Hisztéria csapata lesz, szintén akusztikusra hangolva. “Ezen a koncerten reméljük bebizonyosodik majd, hogy a zenénknek szövegben és dallamban is van mondanivalója, hiszen a CAFB nem csak egy egyszerű punkrock banda, hanem jóval több annál” – ajánlja az estét a zenekar.

Időpontok:
2014. november 14. Ivan and The Parazol
2014. december 6. Cafb Naturals
Helyszín: KKMH Rockház, Budakalász

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek