2017. szeptember 23.  Szombat
Közepesen felhős 11 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. szeptember 23.  Szombat   Tekla, Líviusz
Közepesen felhős 11 °C Közepesen felhős

Mechwart András munkássága

Jack Kirby 100

Caligula, az őrült császár

“Tényleg nincs itt más?”

Mechwart András munkássága  
110 éve, 1907. június 14-én halt meg Mechwart András gépészmérnök, a Ganz gyár legjelentősebb fejlesztője, a forgóeke, a hengerszék, a gőzkazán feltalálója.
Jack Kirby 100  
100 éve, 1917. augusztus 28-án született New Yorkban Jack Kirby, a képregény atyja, az amerikai populáris kultúra megkerülhetetlen alakja.
Caligula, az őrült császár  
2005 éve született Caligula római császár, aki uralkodása alatt szörnyen kegyetlen és gátlástalanul pazarló volt.
“Tényleg nincs itt más?”  
D. Magyari Imre nem csak kulturális kalandozásairól mesél a Bécs - Kulturális kalandozások című könyvében. Nem csak. Történelmi visszatekintésekkel kiegészítve beszámol tapasztalatairól és humorral átszőtt élményeiről is.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Forró hangulat az Ivan and The Parazollal című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Forró hangulat az Ivan and The Parazollal

Szerző: / 2014. november 13. csütörtök / Aktuális, Programok   

Ivan and the ParazolA hazai beat/rock and roll színtér egyik nemzetközileg is népszerű csapata, az Ivan and the Parazol mindenkit megmozgat majd pénteken Budakalászon.

Ősszel az immáron két féléve tartó töretlen siker örömére ismét beindult a városszéli klub. Budakalászon október végétől havonta újra füstös koncertteremmé alakul tehát a faluház, hogy életben tartsa az élőzenés bulik hagyományát. Az idei szezont egy igazi metal-hangulatú bulival az Omen zenekar nyitotta meg, őket pedig most november 14-én az Ivan and The Parazol fiatal csapata követi.

Az idei Sziget Nagyszínpadán is játszó, sőt a Sziget “himnuszát” is jegyző, s a majd’ minden nagy nyári fesztiválon kiemelt helyen fellépő, szédületes koncerteket adó Ivan and the Parazol a kisebb kluboknak sem tud ellenállni, hogy egy ízig-vérig energiabomba klubkoncertet adjon. Márpedig az Ivan and The Parazollal garantált a forró hangulat.

A 2010 elején alakult Ivan and The Parazol egy öttagú rock ‘n’ roll formáció. A zenekar 21. századra kusztomizálódott beat zenéje a 60-as, 70-es évek new wave irányzataiból táplálkozik. A klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő, dinamikus, szabad stílusnak köszönhetően rövid idő alatt népszerű koncertzenekarrá vált a fiatalok körében. A garázs rock zenekar első komolyabb sikerét a Take My Hand című dalukkal érte el, amellyel hónapokon át az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján szerepelt, megjárva a lista legtetejét is.

A ’70-es éveket megidéző, mégis friss hangzásvilágú rockzenét játszó formáció –  rövid múltja ellenére – Londonban és az Államokban is megfordultak már a srácok. Zenéjüket még a Deep Purple is elismerte: menedzsmentje előzenekarnak invitálva a csupán négy éves zenekart budapesti nagykoncertjére.

A különleges produkcióba, melyért úgy tűnik világhírű zenekarok rajonganak, most bárki bepillantást nyerhet: Az Ivan and The Parazol egy hét múlva a Rockház vendége lesz, előttük a The Moon játszik majd.

Decemberben pedig egy újabb különlegesség érkezik a Rockházba: a CAFB akusztikusra formált verzója, a CAFB Naturals debütál majd itt. Az ő vendégük a Hisztéria csapata lesz, szintén akusztikusra hangolva. “Ezen a koncerten reméljük bebizonyosodik majd, hogy a zenénknek szövegben és dallamban is van mondanivalója, hiszen a CAFB nem csak egy egyszerű punkrock banda, hanem jóval több annál” – ajánlja az estét a zenekar.

Időpontok:
2014. november 14. Ivan and The Parazol
2014. december 6. Cafb Naturals
Helyszín: KKMH Rockház, Budakalász

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek