2017. október 17.  Kedd
Pára 7 °C Pára
Rovatok
2017. október 17.  Kedd   Hedvig
Pára 7 °C Pára

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

Ég és föld között

Fábri Zoltán filmes világa

Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Ég és föld között  
Ég és Föld között címmel a Biblia és a magyar képzőművészet kapcsolatát körüljáró nagyszabású kiállítás nyílt a Várkert Bazárban, Budapesten.
Fábri Zoltán filmes világa  
100 éve, 1917. október 15-én született Fábri Zoltán háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, a magyar filmművészet kimagasló alakja.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Kult központ és kávéház a fogyatékossággal élők világnapján című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Kult központ és kávéház a fogyatékossággal élők világnapján

Szerző: / 2015. december 2. szerda / Aktuális, Hírek   

AutizmusKulturális központ és kávéház nyílik a fogyatékossággal élők világnapján Budapesten, az egykori Vörösmarty mozi helyén, fogyatékossággal élő munkavállalókkal.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt 2012-ben Törőcsik Mari színésznő alapította. Céljuk, hogy munkahelyteremtéssel támogassák a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését. A Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében tizenöt éven át az alapítvány működtetheti a Vörösmarty mozit, ahol fogyatékosbarát munkahelyet hoznak létre. A 620 négyzetméteres helyiségegyüttest ingyen használhatja az alapítvány.

Az üzemeltetési jogot azzal a feltétellel kapták meg, hogy garanciát vállaltak az ingatlan felújítására, valamint arra, hogy megőrzik művészmozi jellegét.

A felújítás során a Vörösmarty újabb funkciókkal bővült: az alapítvány egy speciális, akadálymentesített kávézót, egy pékséget és egy olyan kisboltot is létrehozott, amelyben fogyatékossággal élők készítette termékeket árusítanak. A nagy moziterem is átalakult, akadálymentes lett, alkalmassá vált tematikus estek, koncertek és családi programok lebonyolítására is.

A megnyitóval egy időben tartják meg az 5. jótékonysági maciaukciót, amelyhez az elmúlt években több mint száz hazai híresség csatlakozott saját macijával és egy-egy személyes tárggyal. Tavaly 11 millió, az előző években 4-5 millió forint gyűlt össze a fogyatékosbarát munkahely megvalósítására.

A Vörösmarty kulturális kávézó

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek