2017. augusztus 17.  Csütörtök
Közepesen felhős 26 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. augusztus 17.  Csütörtök   Jácint
Közepesen felhős 26 °C Közepesen felhős

Elvis Presley emlékére

Ki volt “Edvárd, a walesi fekete herczeg”?

John Galsworthy és A Forsyte Saga

Magyarok, Wiz Khalifa, nosztalgia

Elvis Presley emlékére  
A rock and roll királya, Elvis Presley az amerikai álom megtestesítője volt, ám a dollármilliókért hajtva a legszebb férfikorban gyógyszerek rabjaként halt meg éppen 40 évvel ezelőtt.
Ki volt “Edvárd, a walesi fekete herczeg”?  
Az eddig véltnél jóval kevesebb vér tapad a Fekete Herceg néven is ismert Eduárd walesi herceg.
John Galsworthy és A Forsyte Saga  
150 éve, 1867. augusztus 14-én született John Galsworthy Nobel-díjas angol író, akinek legismertebb műve A Forsyte Saga.
Magyarok, Wiz Khalifa, nosztalgia  
Ez a cikk a nosztalgiával, azzal az édes-bússal kezdődik. Meg azzal, hogy mi a jó a sokat kritizált Sziget Fesztiválban. - Hegedüs Barbara beszámolója.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Kult központ és kávéház a fogyatékossággal élők világnapján című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Kult központ és kávéház a fogyatékossággal élők világnapján

Szerző: / 2015. december 2. szerda / Aktuális, Hírek   

AutizmusKulturális központ és kávéház nyílik a fogyatékossággal élők világnapján Budapesten, az egykori Vörösmarty mozi helyén, fogyatékossággal élő munkavállalókkal.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt 2012-ben Törőcsik Mari színésznő alapította. Céljuk, hogy munkahelyteremtéssel támogassák a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését. A Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében tizenöt éven át az alapítvány működtetheti a Vörösmarty mozit, ahol fogyatékosbarát munkahelyet hoznak létre. A 620 négyzetméteres helyiségegyüttest ingyen használhatja az alapítvány.

Az üzemeltetési jogot azzal a feltétellel kapták meg, hogy garanciát vállaltak az ingatlan felújítására, valamint arra, hogy megőrzik művészmozi jellegét.

A felújítás során a Vörösmarty újabb funkciókkal bővült: az alapítvány egy speciális, akadálymentesített kávézót, egy pékséget és egy olyan kisboltot is létrehozott, amelyben fogyatékossággal élők készítette termékeket árusítanak. A nagy moziterem is átalakult, akadálymentes lett, alkalmassá vált tematikus estek, koncertek és családi programok lebonyolítására is.

A megnyitóval egy időben tartják meg az 5. jótékonysági maciaukciót, amelyhez az elmúlt években több mint száz hazai híresség csatlakozott saját macijával és egy-egy személyes tárggyal. Tavaly 11 millió, az előző években 4-5 millió forint gyűlt össze a fogyatékosbarát munkahely megvalósítására.

A Vörösmarty kulturális kávézó

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek