2017. június 24.  Szombat
Közepesen felhős 25 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. június 24.  Szombat   Iván
Közepesen felhős 25 °C Közepesen felhős

Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney

20 év Harry Potterrel

Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus

Üldögélj Jane Austennel

Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney  
Sir Paul McCartney a Guinness-rekordok szerint minden idők legsikeresebb zeneszerzője és előadóművésze, aki több mint százmillió lemezt és ugyanennyi kislemezt adott el.
20 év Harry Potterrel  
A világ 20 évvel ezelőtt, június 26-án találkozhatott először a varázsló fiúk legnagyobbikával, J. K. Rowling Harry Potterével.
Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus  
Fred Astaire tánccal hivatalosan 72 évesen hagyott fel, de azért hat év múlva még táncra perdült Gene Kelly oldalán - bár szavai szerint ez csak mozgás volt.
Üldögélj Jane Austennel  
Hazájában nem csak fesztiválokkal, könyv- és divatbemutatókkal készülnek Jane Austen halálának 200. évfordulójára.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Kult központ és kávéház a fogyatékossággal élők világnapján című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Kult központ és kávéház a fogyatékossággal élők világnapján

Szerző: / 2015. december 2. szerda / Aktuális, Hírek   

AutizmusKulturális központ és kávéház nyílik a fogyatékossággal élők világnapján Budapesten, az egykori Vörösmarty mozi helyén, fogyatékossággal élő munkavállalókkal.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt 2012-ben Törőcsik Mari színésznő alapította. Céljuk, hogy munkahelyteremtéssel támogassák a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését. A Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében tizenöt éven át az alapítvány működtetheti a Vörösmarty mozit, ahol fogyatékosbarát munkahelyet hoznak létre. A 620 négyzetméteres helyiségegyüttest ingyen használhatja az alapítvány.

Az üzemeltetési jogot azzal a feltétellel kapták meg, hogy garanciát vállaltak az ingatlan felújítására, valamint arra, hogy megőrzik művészmozi jellegét.

A felújítás során a Vörösmarty újabb funkciókkal bővült: az alapítvány egy speciális, akadálymentesített kávézót, egy pékséget és egy olyan kisboltot is létrehozott, amelyben fogyatékossággal élők készítette termékeket árusítanak. A nagy moziterem is átalakult, akadálymentes lett, alkalmassá vált tematikus estek, koncertek és családi programok lebonyolítására is.

A megnyitóval egy időben tartják meg az 5. jótékonysági maciaukciót, amelyhez az elmúlt években több mint száz hazai híresség csatlakozott saját macijával és egy-egy személyes tárggyal. Tavaly 11 millió, az előző években 4-5 millió forint gyűlt össze a fogyatékosbarát munkahely megvalósítására.

A Vörösmarty kulturális kávézó

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek