2017. május 28.  Vasárnap
Közepesen felhős 22 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. május 28.  Vasárnap   Emil, Csanád
Közepesen felhős 22 °C Közepesen felhős

Palásthy Ágnes: Arabella sportol

Lechner összes

John Wayne, a westernfilmek hőse

Robert Ludlum, Jason Bourne “atyja”

Palásthy Ágnes: Arabella sportol  
Palásthy Ágnes meséje hatalmas kaland gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Lechner összes  
Lechner Ödön a nemzeti építészet apostola volt, aki alkotásaival ma is hat. Aki kinyitja ezt a szép albumot, megtapasztalja művészi erejét.
John Wayne, a westernfilmek hőse  
110 éve, 1907. május 26-án született John Wayne Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer, az amerikai filmtörténet egyik legnagyobb sztárja.
Robert Ludlum, Jason Bourne “atyja”  
90 éve, 1927. május 25-én született New Yorkban Robert Ludlum amerikai író, több mint húsz világsikerű bestseller szerzője, Jason Bourne titkos ügynök "atyja".
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Magyarország lesz Göteborg díszvendége című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Magyarország lesz Göteborg díszvendége

Szerző: / 2014. október 14. kedd / Aktuális, Hírek   

XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, 2014 (Fotó: Cultura)„Így a díszvendégség jó alkalom arra, hogy erősödjenek a két ország közötti kulturális kapcsolatok.” A jövő évi göteborgi nemzetközi könyvvásárnak hazánk lesz a díszvendége.

A Balassi Intézet és a göteborgi könyvvásár szervezőinek megállapodása szerint 2015 őszén Magyarország lesz a díszvendége a 31. göteborgi nemzetközi könyvvásárnak.

Az idei, szeptember végi göteborgi könyvvásáron aláírt szerződés értelmében Magyarország és a magyar irodalom lesz a központi témája a következő könyvvásárnak. Magyarországot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló program során a Balassi Intézet képviseli majd a jövő évben is. Az Intézet célja, az elmúlt három évben, az NKA finanszírozásával futó Publishing Hungary programjához hasonlóan, hogy bemutassa a magyar irodalom nagyjait, kortárs szerzőit, hogy tükrözze a magyar irodalom sokszínűségét, és a színes programokon keresztül lehetőséget adjon a svéd közönség számára, hogy az pontos képet alkothasson Magyarországról és a magyar társadalomról.

„A göteborgi könyvvásár szervezőinek felkérése komoly megtiszteltetés és remek lehetőség hazánk számára. A Balassi Intézet minden erejével azon lesz, hogy a jövő évi könyvvásár nagysikerű legyen, és hogy az irodalom hídján keresztül közeledjen egymáshoz a magyar és a svéd kultúra” – emelte ki a szerződés aláírását követően dr. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója. „A skandináv országok kiemelt figyelemmel követik Magyarország sorsát. Így a díszvendégség jó alkalom arra, hogy erősödjenek a két ország közötti kulturális kapcsolatok” – mondta Makkay Lilla, Magyarország stockholmi nagykövete.

Magyarország három éve van jelen Európa második legnagyobb nemzetközi könyvvásárán.

Az idei, kerek évfordulót ünneplő 30. göteborgi könyvvásárra közel százezer érdeklődő látogatott el három nap alatt. A jövő évi könyvvásárt szeptember 24 és 27-e között rendezik meg.

Göteborgi Nemzetközi Könyvvásár (Fotó: Niklas Maupoix)

Fotó: Niklas Maupoix

Címkék:

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek