2017. július 27.  Csütörtök
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős
Rovatok
2017. július 27.  Csütörtök   Olga, Liliána
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős

Carlos Santana 70

Kassák Lajos útja

Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete

“Számomra nincs más választás”

Carlos Santana 70  
Carlos Santana a latin zene elkötelezettje, de hosszú pályája során hatott rá a blues, a folk, a soul és sok másfajta zene.
Kassák Lajos útja  
Ötven éve, 1967. július 22-én halt meg Kassák Lajos Kossuth-díjas költő, író, képzőművész, az avantgárd mozgalmak egyik alapító mestere.
Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete  
Idősebb Alexandre Dumas népszerűségének titka nagyon egyszerű, műveiben minden olyan elem benne van, amely lebilincseli az olvasót.
“Számomra nincs más választás”  
Egy 1957-es szovjet hivatalos közlés szerint 70 évvel ezelőtt, 1947. július 17-én halt meg Raoul Wallenberg, aki 1945. január 17-én tűnt el.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Magyarország lesz Göteborg díszvendége című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Magyarország lesz Göteborg díszvendége

Szerző: / 2014. október 14. kedd / Aktuális, Hírek   

XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, 2014 (Fotó: Cultura)„Így a díszvendégség jó alkalom arra, hogy erősödjenek a két ország közötti kulturális kapcsolatok.” A jövő évi göteborgi nemzetközi könyvvásárnak hazánk lesz a díszvendége.

A Balassi Intézet és a göteborgi könyvvásár szervezőinek megállapodása szerint 2015 őszén Magyarország lesz a díszvendége a 31. göteborgi nemzetközi könyvvásárnak.

Az idei, szeptember végi göteborgi könyvvásáron aláírt szerződés értelmében Magyarország és a magyar irodalom lesz a központi témája a következő könyvvásárnak. Magyarországot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló program során a Balassi Intézet képviseli majd a jövő évben is. Az Intézet célja, az elmúlt három évben, az NKA finanszírozásával futó Publishing Hungary programjához hasonlóan, hogy bemutassa a magyar irodalom nagyjait, kortárs szerzőit, hogy tükrözze a magyar irodalom sokszínűségét, és a színes programokon keresztül lehetőséget adjon a svéd közönség számára, hogy az pontos képet alkothasson Magyarországról és a magyar társadalomról.

„A göteborgi könyvvásár szervezőinek felkérése komoly megtiszteltetés és remek lehetőség hazánk számára. A Balassi Intézet minden erejével azon lesz, hogy a jövő évi könyvvásár nagysikerű legyen, és hogy az irodalom hídján keresztül közeledjen egymáshoz a magyar és a svéd kultúra” – emelte ki a szerződés aláírását követően dr. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója. „A skandináv országok kiemelt figyelemmel követik Magyarország sorsát. Így a díszvendégség jó alkalom arra, hogy erősödjenek a két ország közötti kulturális kapcsolatok” – mondta Makkay Lilla, Magyarország stockholmi nagykövete.

Magyarország három éve van jelen Európa második legnagyobb nemzetközi könyvvásárán.

Az idei, kerek évfordulót ünneplő 30. göteborgi könyvvásárra közel százezer érdeklődő látogatott el három nap alatt. A jövő évi könyvvásárt szeptember 24 és 27-e között rendezik meg.

Göteborgi Nemzetközi Könyvvásár (Fotó: Niklas Maupoix)

Fotó: Niklas Maupoix

Címkék:

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek