2017. július 27.  Csütörtök
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős
Rovatok
2017. július 27.  Csütörtök   Olga, Liliána
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős

Carlos Santana 70

Kassák Lajos útja

Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete

“Számomra nincs más választás”

Carlos Santana 70  
Carlos Santana a latin zene elkötelezettje, de hosszú pályája során hatott rá a blues, a folk, a soul és sok másfajta zene.
Kassák Lajos útja  
Ötven éve, 1967. július 22-én halt meg Kassák Lajos Kossuth-díjas költő, író, képzőművész, az avantgárd mozgalmak egyik alapító mestere.
Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete  
Idősebb Alexandre Dumas népszerűségének titka nagyon egyszerű, műveiben minden olyan elem benne van, amely lebilincseli az olvasót.
“Számomra nincs más választás”  
Egy 1957-es szovjet hivatalos közlés szerint 70 évvel ezelőtt, 1947. július 17-én halt meg Raoul Wallenberg, aki 1945. január 17-én tűnt el.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Faggyal bélelt című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Faggyal bélelt

Szerző: / 2017. január 7. szombat / Aktuális, Programok   

Zúzmarás táj a Mecsekben (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Szeles, hideg idő várható a hétvégén, érdemes egy nagyot kirándulni, korcsolyázni vagy egy jó könyvvel bekuckózni. – Programok hétvégére

AGÁRD
Velencei-tó – korcsolyázás

Jégpálya várja az Agárdi Popstrandon a hétvégén a korcsolyázókat.
Agárdon a Velencei-tó jege szombatra nagy valószínűséggel eléri a biztonságos korcsolyázáshoz szükséges vastagságot, így az Agárdi Popstrand Jégpálya a hétvégén ingyenesen, biztonságos körülmények között várja a korcsolyázni vágyókat.
A Popstrand csapatának pénteki közleménye szerint Agárdon pénteken délelőtt a tükörjég vastagsága 9,5 centiméteres volt, ami a hétvégre jósolt tartós hideg idő miatt tovább fog vastagodni. Így szombatra a jégvastagság várhatóan eléri a természetes tavakon a biztonságos korcsolyázáshoz szükséges minimum 10-12 centimétert.
A biztonság érdekében a korábbi évekhez hasonlóan léceket és deszkákat helyeznek el az üzemeltetők a jégpálya jéglejáró stégén, valamint fakutya- és korcsolyakölcsönzővel, melegedővel, fűtött nyilvános illemhellyel és büfével is várják a vendégeket.

Korcsolyázók a Velence-fürdői strandnál, Velence (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

 

TÉVÉ – DUNA Televízió
Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?

2017. január 07 15:30

magyar vígjáték, 83 perc, 1964
Mátyás király udvarában a barátok szorgalmasan írják a krónikát. A kancellár kioktatja őket, hogy Mátyásról csak mint bölcs és erényes uralkodóról szabad megemlékezni. A vidám történet viszont azokról a gáláns kalandokról és epizódokról emlékezik meg, amelyekben valószínűleg szintén bővelkedett a reneszánsz uralkodó udvara. A király és királyné külön-külön, álruhában hagyják el a palotát, menekülve a császári és pápai követek unalmas látogatása elől.

Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? - Psota Irén és Darvas Iván (Fotó: MaNDA)

 

MOZI
A Nagy Fal

(Great Wall) magyarul beszélő, amerikai-kínai akcióthriller, 94 perc, 2016 (12)
Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével.
Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon…
Forgalmazó: UIP-Duna Film

 

BUDAPEST
Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 

2017. január 6-15. 

A fesztivál célja, hogy új módszerekkel bemutassa és ezáltal a közönséghez közelebb hozza a kortárs komolyzenét. Ősbemutatók mellett olyan régebbi műveket juttatnak el a közönséghez, amelyek a mai szerzők számára referenciaként szolgálnak, de Magyarországon, a szélesebb közönség számára kevésbé ismertek.

 

BUDAPEST
Gödör Esszencia 

Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS
2017. január 7.

2017. január 7-én, szombaton pedig a Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS csapatának évindító feltápászkodós koncertjén a Sziámi zenekar legjobb dalait hallhatja majd a nagyérdemű. A műsorban a legendás Sziámi dalokon kívül helyet kapnak URH, Kontroll Csoport és természetesen a legújabb ANDFFRIENDS slágerek is. Az ANDFRIENDS zenekar előtt a csak csajokból álló együttes, a HolyChicks forrósítja fel a hangulatot, a koncertek után pedig DJ Donaldrágó zenél kifulladásig.

 

TÉVÉ – TV2
Madagaszkár

2017. január 07. 16:15

(Madagascar) magyarul beszélő, amerikai animációs film, 80 perc, 2005 (12)
, az oroszlán a nagyvárosi dzsungel királya, mivel ő a New York-i Central Park állatkertjének fő attrakciója. Ő és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Martynak az elég jó sem elég jó, hagyja, hogy úrrá legyen rajta a kíváncsiság és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik, hogy felfedezze a külvilágot, ami annyira hiányzik neki. Barátai döbbenten állnak másnap reggel Marty hűlt helyénél és kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát, mielőtt még bárki rájönne, hogy eltűnt. Ám egy metróban bóklászó oroszlán, zsiráf és víziló még New Yorkban is kelt némi feltűnést. Alex, Melman és Gloria a Központi Pályaudvaron akadnak rá Martyra, de mielőtt felszállhatnának a hazafelé tartó metróra, elkábítják, elfogják, bedobozolják és egy Afrika felé tartó hajóra pakolják őket a jó szándékú emberek, akik úgy gondolják, hogy megmentik az állatokat a nagyvárosi élet stresszétől. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, hőseink Madagaszkár egzotikus szigetének partján találják magukat. A New York-i aszfaltbetyároknak most rá kell jönniük, miképpen maradhatnak életben a vadonban és fel kell fogniuk, mit is jelent valójában az a mondás, hogy “nagy az Isten állatkertje.” 
Forgalmazó: UIP-Duna Film

 

BUDAPEST
Újévi malacos futás 

2017. január 8. 

Dátum változás! A szombati extrém hideg miatt vasárnap tartják meg a malacos futást! 
A Népliget betonozott útjain, földutakon, és néhol a földutakat elhagyva fut majd a mezőny. Aki malacnak öltözve érkezik, az számíthat a többiek elismerésére!
Találkozó, egyben rajt és cél: Népliget, a Vajda Péter utca és a Könyves Kálmán körút sarkánál található parkolóban.
Táv: 4,5 km, Találkozó: 9:30-9:45, Rajt: 10:00, Tervezett átlagos tempó: 6:45 perc / km. A részvétel ingyenes.
Aki malacnak öltözve érkezik, az számíthat a többiek elismerésére!

maraton futás, Budapest (MTI Fotó)

BUDAPEST
FUGA Barokk Napok 2017

2017. január 6-8.

“A messzeség hívása, a másféleség vonzása az európai világ egyik meghatározó témája, szervezőelve. A görög hajósoktól Kolumbusz Kristófig, Magellántól Thor Heyerdalig azt látjuk, hogy az egyik földrész szünet nélkül ostromolja az összes többit. A másféleség szomjúzása része Európa önazonosságának.” (Andrei PLEŞU)
“Ha volna testem nyers anyagja szellem,
Utam’ nem állná sértő messzeség.” (SHAKESPEARE: 44. szonet)
Három koncert, három asszociáció a messzeség vonzására.

 

BUDAPEST
Lajkó Félix – Újévi koncert

2017. január 8.19:30

Ha létezik határtalan zene, akkor Lajkó Félix koncertjén egészen biztosan azt fogunk hallani. A hegedűművész egy olyan személyes, belső világba enged betekintést, amely egyértelműen csak az övé. Találkozunk majd eszméletlen virtuozitással, banális zenei témákkal, váratlanul felbúgó füttyel, szerenáddal, és valahonnan már jól ismert – örök időket idéző dallamokkal is. Lajkó Félix a hegedűn való szóló játékot egy befejezetlen kísérletként éli meg, mely soha nem lehet tökéletes, soha nem lehet véges. Mindez talán így is van, és biztos hogy rendkívüli és megismételhetetlen élményben lesz része a Zeneakadémia közönségének.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.