2017. március 24.  Péntek
Közepesen felhős 7 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. március 24.  Péntek   Gábor, Karina
Közepesen felhős 7 °C Közepesen felhős

Ovidius átváltozásai

Mexikói táj magyar ecsettel

“…nem kell aggódnunk Krúdy jövője miatt”

Glenn Close 70

Ovidius átváltozásai  
2060 éve született Ovidius római költő, akit bár az egyik legkiemelkedőbb római költőként emlegetünk, elsősorban a szerelmi költészet édesszavú költőjeként tartja számon az utókor.
Mexikói táj magyar ecsettel  
Teásbögre-dísz és Salma Hayek-mozi után musical lett Fridából, a közép-amerikai festészet egyik igazán egyéni hangú képviselőjéből.
“…nem kell aggódnunk Krúdy jövője miatt”  
Beszélgetés Krúdy Gyuláról az íróról és a magánemberről és Kemény Gábor Krúdy körül című, 16 stilisztikai tanulmányt tartalmazó kötetéről.
Glenn Close 70  
Saját bevallása szerint a magánéletben normális, a filmvásznon azonban őrült és meggondolatlan dolgokat is művelhet.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) A szerzetesek éve című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Blog

A szerzetesek éve

Szerző: / 2015. január 1. csütörtök / Blog, Cultura   

Ferenc pápa, Vatikán (MTI Fotó)“Olyan férfiakról és nőkről van szó, akik felébreszthetik a világot.” 2015. január 1-jétől december 31-ig tart az Istennek szentelt személyek, a szerzetesek éve.

Ferenc pápa – aki maga is a szerzetesrendet alapító Szent Ferencről választotta nevét – 2013 novemberében a Legfőbb Szerzetesi Elöljárók Uniójának Rómában rendezett találkozóján hirdette meg, hogy a szerzeteseknek akarja szentelni 2015-öt az egyházban. A katolikus egyházfő ezt a Legfőbb Szerzetesi Elöljárók Uniójának tagjai előtt hirdette meg Rómában.

A szerzetesekről a pápa azt mondta:

“Olyan férfiakról és nőkről van szó, akik felébreszthetik a világot, és küldetésükkel a világ minden részére eljuthatnak.” Hangsúlyozta képzésük jelentőségét, olyan szerzetesekre van szükség “akiknek gyengéd szívük van, nem savanyú, mint az ecet”, és akik “befogadják a bűnösöket, de nem a korrupt személyeket”. A megszentelt embereket elsősorban a karizma teszi képessé szolgálatuk elvégzésére.

Vatikáni statisztikák szerint 2010-ben az egész világon összesen majdnem 800 ezer szerzetes szolgált.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek