2017. július 24.  Hétfő
Szitálás, gyenge eső 22 °C Szitálás, gyenge eső
Rovatok
2017. július 24.  Hétfő   Kinga, Kincső
Szitálás, gyenge eső 22 °C Szitálás, gyenge eső

Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete

“Számomra nincs más választás”

I. Károly, a magyar Anjou-ház alapítója

Séta a prágai Károly hídon

Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete  
Idősebb Alexandre Dumas népszerűségének titka nagyon egyszerű, műveiben minden olyan elem benne van, amely lebilincseli az olvasót.
“Számomra nincs más választás”  
Egy 1957-es szovjet hivatalos közlés szerint 70 évvel ezelőtt, 1947. július 17-én halt meg Raoul Wallenberg, aki 1945. január 17-én tűnt el.
I. Károly, a magyar Anjou-ház alapítója  
675 éve, 1342. július 16-án hunyt el I. Károly, azaz Károly Róbert, a háromszor koronázott király. Uralkodása alatt fénykorát élte a lovagi kultúra, terjedt az írásbeliség, kolduló szerzetesrendek honosodtak meg az országban.
Séta a prágai Károly hídon  
Hatszázhatvan éve, 1357. július 9-én kezdték el építeni Prága és a világ egyik leghíresebb kőhídját, a cseh főváros egyik jelképének számító Károly hidat.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) A szerzetesek éve című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Blog

A szerzetesek éve

Szerző: / 2015. január 1. csütörtök / Blog, Cultura   

Ferenc pápa, Vatikán (MTI Fotó)“Olyan férfiakról és nőkről van szó, akik felébreszthetik a világot.” 2015. január 1-jétől december 31-ig tart az Istennek szentelt személyek, a szerzetesek éve.

Ferenc pápa – aki maga is a szerzetesrendet alapító Szent Ferencről választotta nevét – 2013 novemberében a Legfőbb Szerzetesi Elöljárók Uniójának Rómában rendezett találkozóján hirdette meg, hogy a szerzeteseknek akarja szentelni 2015-öt az egyházban. A katolikus egyházfő ezt a Legfőbb Szerzetesi Elöljárók Uniójának tagjai előtt hirdette meg Rómában.

A szerzetesekről a pápa azt mondta:

“Olyan férfiakról és nőkről van szó, akik felébreszthetik a világot, és küldetésükkel a világ minden részére eljuthatnak.” Hangsúlyozta képzésük jelentőségét, olyan szerzetesekre van szükség “akiknek gyengéd szívük van, nem savanyú, mint az ecet”, és akik “befogadják a bűnösöket, de nem a korrupt személyeket”. A megszentelt embereket elsősorban a karizma teszi képessé szolgálatuk elvégzésére.

Vatikáni statisztikák szerint 2010-ben az egész világon összesen majdnem 800 ezer szerzetes szolgált.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek