Quantcast
Desszert szerelem sajttortával - Cultura.hu
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Desszert szerelem sajttortával című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Gasztro

Desszert szerelem sajttortával

Szerző: / 2012. szeptember 1. szombat / Gasztro, Receptek   

Varga Gábor cukrász, a Gourmandia című könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. Még a sütéssel nehezen kiegyezőknek is.

Varga Gábor mesterszakács, cukrász precíz leírásokkal és a fázisfotókkal könnyíti meg a munkánkat, mindenki munkáját, még azokét is, akik eddig esetleg kevésbé jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan Gáborra bízhatjuk magunkat, követhetjük receptjeit pontról-pontra, mert az eredmény magáért beszél majd: akár desszert-mesterekké válhatunk.

Varga Gábor, cukrász hamarosan megjelenő, Desszert szerelem című könyvéből ezúttal egy igazi különlegességet mutatunk be. A zöldteás sajttortát, amely nagyon egyszerű, mégis látványos desszert.

Zöldteás sajttorta
1 torta, elkészítés: kb. 3 óra 20 perc
+ egy éjszaka hűtés

Hozzávalók:
Az aljhoz
: 80 g finomra darált gabonakeksz, 30 g vaj
A krémhez: 500 g mascarpone, 160 g porcukor, 100 ml habtejszín, 2 db apró tojás, 40 g búzaliszt (BL55), 14 g Matcha tea por

Elkészítés: Egy 22–26 cm átmérőjű csatos tortaformába csatoljunk szilikonos sütőpapírt, majd a kívülre kilógó papírt vágjuk le. Az aljhoz daráljuk le a gabonakekszet, majd adjuk hozzá a vajat. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk. Az így kapott vajas morzsát tegyük a kipapírozott sütőformába, és a kezünkkel jó alaposan, egyenletesen nyomkodjuk le. Egy tálban botmixerrel turmixszoljuk össze a krémsajtot, a porcukrot, a tejszínt, a tojást, a lisztet és a zöldteaport.
Öntsük a keveréket a morzsaaljra, majd előmelegített sütőben süssük készre: 110 fokon 110 perc alatt enyhe légkeveréssel. Ha kisült, hagyjuk a lekapcsolt, nyitott ajtajú sütőben teljesen kihűlni. Ezután tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára, mielőtt tálaljuk.
 

A Good Food magazin szeptemberi tartalma: A hónap sztárja a paradicsom.  Sütemények a konyhakertből – otthon nőttek, otthon sültek.  Minél egyszerűbb, annál jobb – vendéglátás könnyedén és kreatívan. Ami a dobozba belefér – munkahelyi ebéd otthonról. Juharszirupos hot dog, mentás paradicsomsaláta, kecskesajtos ratatouille, fűszeres, szilvás rizsfelfújt – témák, ötletek és néhány receptkülönlegesség a szeptemberi kínálatból.