2017. június 25.  Vasárnap
Zápor 20 °C Zápor
Rovatok
2017. június 25.  Vasárnap   Vilmos
Zápor 20 °C Zápor

Karinthy-sors

Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney

20 év Harry Potterrel

Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus

Karinthy-sors  
130 éve, 1887. június 25-én született Karinthy Frigyes író, humorista, a XX. századi magyar irodalom egyik legeredetibb és legkiválóbb egyénisége.
Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney  
Sir Paul McCartney a Guinness-rekordok szerint minden idők legsikeresebb zeneszerzője és előadóművésze, aki több mint százmillió lemezt és ugyanennyi kislemezt adott el.
20 év Harry Potterrel  
A világ 20 évvel ezelőtt, június 26-án találkozhatott először a varázsló fiúk legnagyobbikával, J. K. Rowling Harry Potterével.
Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus  
Fred Astaire tánccal hivatalosan 72 évesen hagyott fel, de azért hat év múlva még táncra perdült Gene Kelly oldalán - bár szavai szerint ez csak mozgás volt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) A nap képe – Teljes holdfogyatkozás című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra+

A nap képe – Teljes holdfogyatkozás

Szerző: / 2011. június 16. csütörtök / Kultúra+, Nap képe   

A holdfogyatkozás minden esetben misztikus nézetek kísérték, idén sem volt ez másképp. A ritka égi jelenség, a teljes holdfogyatkozás során a földárnyék középen haladt végig. A holdfogyatkozás összességében 100 percig tartott.

Az elmúlt száz évben mindössze háromszor fordult elő hasonlóan hosszú ideig tartó holdfogyatkozás. A legutóbbi tizenegy éve, 2000. július 16-án volt, akkor 107 percig tartott.

A nap képe a teljes holdfogyatkozást mutatja meg Bátonyterenye felett. A MIT felvétele 2011. június 15-én éjjel készült. Fotó: Komka Péter

Teljes holdfogyatkozás (MTI Fotó: Komka Péter)

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek