2017. október 21.  Szombat
Pára 7 °C Pára
Rovatok
2017. október 21.  Szombat   Orsolya
Pára 7 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) A nap képe – Teljes holdfogyatkozás című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra+

A nap képe – Teljes holdfogyatkozás

Szerző: / 2011. június 16. csütörtök / Kultúra+, Nap képe   

A holdfogyatkozás minden esetben misztikus nézetek kísérték, idén sem volt ez másképp. A ritka égi jelenség, a teljes holdfogyatkozás során a földárnyék középen haladt végig. A holdfogyatkozás összességében 100 percig tartott.

Az elmúlt száz évben mindössze háromszor fordult elő hasonlóan hosszú ideig tartó holdfogyatkozás. A legutóbbi tizenegy éve, 2000. július 16-án volt, akkor 107 percig tartott.

A nap képe a teljes holdfogyatkozást mutatja meg Bátonyterenye felett. A MIT felvétele 2011. június 15-én éjjel készült. Fotó: Komka Péter

Teljes holdfogyatkozás (MTI Fotó: Komka Péter)

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek