2017. október 21.  Szombat
Pára 9 °C Pára
Rovatok
2017. október 21.  Szombat   Orsolya
Pára 9 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Nap képe – Hőség az állatkertben című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra+

Nap képe – Hőség az állatkertben

Szerző: / 2017. június 28. szerda / Kultúra+, Nap képe   

Az Asha nevű elefántborjút locsolják vízsugárral a kánikulában a Fővárosi Állat- és Növénykertben (MTI Fotó: Kovács Attila) Az év eddigi legmelegebb napján az állatkertekben élő állatok is jégkrémmel és fürdővel hűsíthették magukat.

Az Asha nevű elefántborjút vízsugárral locsolták a kánikulában a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szibériai tigris a medencéjében hűsölt a kánikulában a Gyöngyösi Állatkertben. Ugyanitt a hőség legyőzésére jégkrémmel kínálták a gyűrűsfarkú makikat.

Az év eddigi legmelegebb napja?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint június 28-án lett az év eddigi legmelegebb napja. Az év eddigi legmagasabb hőmérsékletét június 23-án Kaposváron mérték. Akkor 36,3 fokig melegedett a levegő, de most jó eséllyel melegebb lesz. Több helyen 34-35 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet valószínű, de helyenként akár 36-37 fok is volt. A hőség mellett záporok, helyenként akár heves zivatarok is lehetnek.

Szibériai tigris hűsöl a medencéjében a kánikulában a Gyöngyösi Állatkertben, 2017 (MTI Fotó: Komka Péter)

Az Asha nevű elefántborjút locsolják vízsugárral a kánikulában a Fővárosi Állat- és Növénykertben (MTI Fotó: Kovács Attila)

Jégkrémet ad a gyűrűsfarkú makiknak a kánikulában a Gyöngyösi Állatkertben, 2017 (MTI Fotó: Komka Péter)

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek