2017. október 21.  Szombat
Pára 5 °C Pára
Rovatok
2017. október 21.  Szombat   Orsolya
Pára 5 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – A koncert hatása című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – A koncert hatása

Szerző: / 2017. október 9. hétfő / Kultúra, Irodalom   

Camille Saint-Saëns (1835-1921) zeneszerző (Fotó: Wikipédia) Az állatok farsangja című kamarazenekari művéről ismert Camille Saint-Saëns zenei tehetsége már igen korán nyilvánvalóvá vált.

“A szüleim elvittek egy szimfonikus koncertre, és én anyám ölében ültem, az ajtótól nem messze. Addig csak szóló hegedűt hallottam, és nem tetszett a hangja. A zenekar azonban egészen más volt, és nagy élvezettel hallgattam egy vonósnégyesen megszólaló részt. Egyszer csak iszonyú erővel felharsantak a rezek – a trombiták, a harsonák és a cintányér. Kiabálni kezdtem:

Ne! Ne hagyjátok őket! Nem hallom tőlük a zenét!

Ki kellett vinniük.”

Saint-Saëns emlékirataiból

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.