2017. október 17.  Kedd
Pára 7 °C Pára
Rovatok
2017. október 17.  Kedd   Hedvig
Pára 7 °C Pára

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

Ég és föld között

Fábri Zoltán filmes világa

Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Ég és föld között  
Ég és Föld között címmel a Biblia és a magyar képzőművészet kapcsolatát körüljáró nagyszabású kiállítás nyílt a Várkert Bazárban, Budapesten.
Fábri Zoltán filmes világa  
100 éve, 1917. október 15-én született Fábri Zoltán háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, a magyar filmművészet kimagasló alakja.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – A Kotányi-féle paprika esete című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – A Kotányi-féle paprika esete

Szerző: / 2014. október 31. péntek / Kultúra, Irodalom   

Karinthy Frigyes és Kosztolányi DezsőKarinthy és Kosztolányi sportot űzött a telefonbetyárkodásból. A viccelődésüket persze nem kellett véresen komolyan venni, csak paprikásan…

Egy telefonviccüket napokon keresztül szisztematikusan végrehajtották. A Kotányi-féle paprika vállalatot ráuszították Lánczy Leóra, a nagy bankvezérre.

Mit tudom én, hogy hogy csinálták, de annyi bizonyos, hogy mind a paprikaboltot, mind Lánczy Leót felpaprikázták egymás ellen.

Én csak annyit hallottam a telefon másik hallgatójából, amit olykor-olykor a fülemhez nyomtak, hogy “Igen, igen, tudjuk kérem, Lánczy Leó őméltósága, már érintkezésbe léptünk vele”, vagy pedig: “Igen, igen, tudjuk, a Kotányi-féle paprika vállalat. Már hallottunk az ügyről.”

Ők pedig mulattak, mint két tizenhárom éves kamasz.

 

Először lejegyezte: Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona: Karinthyról

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek