2017. július 27.  Csütörtök
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős
Rovatok
2017. július 27.  Csütörtök   Olga, Liliána
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős

Carlos Santana 70

Kassák Lajos útja

Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete

“Számomra nincs más választás”

Carlos Santana 70  
Carlos Santana a latin zene elkötelezettje, de hosszú pályája során hatott rá a blues, a folk, a soul és sok másfajta zene.
Kassák Lajos útja  
Ötven éve, 1967. július 22-én halt meg Kassák Lajos Kossuth-díjas költő, író, képzőművész, az avantgárd mozgalmak egyik alapító mestere.
Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete  
Idősebb Alexandre Dumas népszerűségének titka nagyon egyszerű, műveiben minden olyan elem benne van, amely lebilincseli az olvasót.
“Számomra nincs más választás”  
Egy 1957-es szovjet hivatalos közlés szerint 70 évvel ezelőtt, 1947. július 17-én halt meg Raoul Wallenberg, aki 1945. január 17-én tűnt el.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – A legrosszabb autóutas című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – A legrosszabb autóutas

Szerző: / 2015. április 1. szerda / Kultúra, Irodalom   

Molnár Ferenc író, drámaíró (Fotó: Ismeretlen eredet/OSZK) Molnár Ferenc munkamódszere legendás volt, késő délután kelt, majd este elindult a New York kávéházba, csakhogy az író a legrosszabb autóutas volt.

Amikor Pesten autója és sofőrje volt, a hátsó üléshez is felszereltetett egy autókürtöt és ő is harsányan dudált, mindaddig amíg a sofőrje egyszer úgy megzavarodott ettől, hogy beleszaladt egy másik autóba.

Ez teljesen elvette Molnár kedvét saját autójától. Attól fogva csak taxin járt.

Kun Béla rövid kommunista uralma alatt a pesti éjszakák nem voltak biztonságosak a konflisban közlekedő éjjeli utas számára.

Molnár ezekben a hónapokban mindig a felhajtott fedelű kocsi kisülésén ült és gesztikulálva beszélt a nagyülés felé, hogy az utcáról azt higgyék, többen ülnek a kocsiban.

 

Forrás: Sárközi Mátyás: Liliom öt asszonya

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.