2017. október 20.  Péntek
Köd 6 °C Köd
Rovatok
2017. október 20.  Péntek   Vendel
Köd 6 °C Köd

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – A megcsalásról című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – A megcsalásról

Szerző: / 2016. szeptember 7. szerda / Kultúra, Irodalom   

Darvas Iván (1925-2007) színművész (Fotó: OSZK) A Fészekben Szenes Ivánnak, Királyhegyi Pálnak, Kalmár Tibornak és Darvas Ivánnak visszatérő témái voltak, például a szerelem és a nők…

– Ez a megcsalás egy nagyon komplikált téma – kezdte Királyhegyi Pál. – A megcsalt házastársaknak soha nincs semmi belátásuk. Soha nem mondja egy feleség: „Istenem, megcsalt, megértem, mert nálam egy húsz évvel fiatalabb nővel tette, aki zongorázni is tud.” Hanem azt mondja: „Ezt tette velem!” Nem is vele tette! Meg aztán azt, hogy: „Neki adtam a fiatalságomat!” Hát istenem, fiatal volt, mása úgyse volt, neki adta!

– Palikám, nagyon leegyszerűsíted a kérdést. Ennek a témának hatalmas irodalma van – vágott közbe Szenes Iván.

– Tudom, például a Karenina Anna! De ez is egy mondatban megfogalmazható történet: orosz férjes úriasszony egy katonatisztbe szerelmes, mégis a vonat alá fekszik!

– A statisztika szerint akkor is a férfinem a csalfább. Könnyedén megtörik a házassági esküt. Ez annyi nekik, mint egy diót feltörni – vádolta nemünket Mécs Éva.

– Nana! – védte meg a férfinemet Inke László. – Néha az asszony bosszút áll, ráadásul vannak olyan asszonyok, akik nemcsak magukért állnak bosszút, hanem tíz-húsz másik megcsalt asszonyért is.

– Ezek a nők tulajdonképpen hűségesek, csak nem egy férfihoz, hanem a férfinemhez! – erősítette meg Darvas Iván Inkét.

 

Forrás: Kalmár Tibor: A humor háza