2017. április 27.  Csütörtök
Közepesen felhős 14 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. április 27.  Csütörtök   Mariann, Zita
Közepesen felhős 14 °C Közepesen felhős

“Il Magnifico” Lorenzo Medici élete

Az őrültek a legnagyobb rajongók

Tömörkény István, Szeged krónikása

Jack Nicholson 80

“Il Magnifico” Lorenzo Medici élete  
525 éve, 1492. április 8-án halt meg Lorenzo Medici, az itáliai reneszánsz egyik legnagyobb alakja és mecénása, Firenze uralkodója.
Az őrültek a legnagyobb rajongók  
Stephen King 1987-es Tortúra című regényének filmadaptációjánál is bátrabb lett a Karinthy Színházban bemutatott mű.
Tömörkény István, Szeged krónikása  
100 éve, 1917. április 24-én hunyt el Tömörkény István író, régész és etnográfus, Móra Ferenc barátja és munkatársa.
Jack Nicholson 80  
Április 22-én lett 80 éves Jack Nicholson háromszoros Oscar-díjas, maró gúnyt és iróniát sugárzó, provokatív kiszólásairól híres színész.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – A show csúcspontja című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – A show csúcspontja

Szerző: / 2016. november 24. csütörtök / Kultúra, Irodalom   

Queen együttes a Live Aid koncerten, 1985 (Fotó: Facebook) A Queen tagjai, élükön Freddie Mercury számára elég nagy kihívás volt a Live Aid-koncert, úgy érezték meztelenek. Hiányoztak a szokásos kellékeik…

1985 tavaszán Bob Geldof arra kérte a Queen tagjait, hogy lépjenek fel azon a hatalmas koncerten, melyet éppen akkor szervezett Etiópia megsegítésére. A Queen egyöntetűen azt mondta, hogy ez az egész koncert “mese habbal”, de Geldof nem adta fel…

Bár a többi fellépőhöz hasonlóan a Queen is ingyen lépett fel, és csak húsz perc állt a rendelkezésükre, az együttes kibérelte a Shaw Theatre-t, és ugyanúgy három teljes napot próbáltak, mintha egy rendes turnéra készülnének.

1985. július 13-án a Queen kivonult a Wembley Stadion 75 ezer fős közönsége elé. A farmert, atlétatrikót és bokszolócipőt viselő Freddie Mercury arcán halvány mosollyal lehuppant a zongoraszékre, és gyöngéden felcsendültek a >Bohemian Rhapsody< kezdő hangjai, s ezzel megkezdődött az a húsz perc ötvenhat másodperces előadás, melyet még ma is sokan minden idők legerőteljesebb rockkoncertjének tartanak, amelyet az egész világ láthatott.

A backstage-ben Elton John berohant a Queen öltözőjébe, és azt kiáltozta, hogy a Queen mindenkit lesöpört a színpadról. Bob Geldof is azt mondta mindenkinek, hogy aznap vitathatatlanul ők voltak a legjobbak, ők játszottak a legjobban, ők szóltak a legjobban, és tökéletesen hozták a “világ zenegépe” szerepét.

Brian May azonban frontemberüknek tulajdonította a hangos sikert: “A zenekar csak hozta a szokásos formáját, de Freddie egy magasabb szintre emelte a műsort. Nemcsak Queen-rajongók voltak ott, de Freddie képes volt mindenkivel kapcsolatot teremteni.”

 

Forrás: Phil Sutcliffe: Queen

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek