2017. június 28.  Szerda
Zápor 30 °C Zápor
Rovatok
2017. június 28.  Szerda   Levente, Irén
Zápor 30 °C Zápor

Jean-Jacques Rousseau vallomása

Antoni Gaudí mesterműve

Karinthy-sors

Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney

Jean-Jacques Rousseau vallomása  
Jean-Jacques Rousseau francia író és filozófus, a felvilágosodás képviselője 305 éve, 1712. június 28-án született.
Antoni Gaudí mesterműve  
1852. június 25-én született Antoni Gaudí katalán építész, akinek ellentmondásos személyiségét mutatja, hogy az évek során művészete egyre gazdagabbá, újszerűbbé vált, míg ő maga ifjúkorához képest egyre vadabb és megszállottabb lett.
Karinthy-sors  
130 éve, 1887. június 25-én született Karinthy Frigyes író, humorista, a XX. századi magyar irodalom egyik legeredetibb és legkiválóbb egyénisége.
Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney  
Sir Paul McCartney a Guinness-rekordok szerint minden idők legsikeresebb zeneszerzője és előadóművésze, aki több mint százmillió lemezt és ugyanennyi kislemezt adott el.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – A show csúcspontja című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – A show csúcspontja

Szerző: / 2016. november 24. csütörtök / Kultúra, Irodalom   

Queen együttes a Live Aid koncerten, 1985 (Fotó: Facebook) A Queen tagjai, élükön Freddie Mercury számára elég nagy kihívás volt a Live Aid-koncert, úgy érezték meztelenek. Hiányoztak a szokásos kellékeik…

1985 tavaszán Bob Geldof arra kérte a Queen tagjait, hogy lépjenek fel azon a hatalmas koncerten, melyet éppen akkor szervezett Etiópia megsegítésére. A Queen egyöntetűen azt mondta, hogy ez az egész koncert “mese habbal”, de Geldof nem adta fel…

Bár a többi fellépőhöz hasonlóan a Queen is ingyen lépett fel, és csak húsz perc állt a rendelkezésükre, az együttes kibérelte a Shaw Theatre-t, és ugyanúgy három teljes napot próbáltak, mintha egy rendes turnéra készülnének.

1985. július 13-án a Queen kivonult a Wembley Stadion 75 ezer fős közönsége elé. A farmert, atlétatrikót és bokszolócipőt viselő Freddie Mercury arcán halvány mosollyal lehuppant a zongoraszékre, és gyöngéden felcsendültek a >Bohemian Rhapsody< kezdő hangjai, s ezzel megkezdődött az a húsz perc ötvenhat másodperces előadás, melyet még ma is sokan minden idők legerőteljesebb rockkoncertjének tartanak, amelyet az egész világ láthatott.

A backstage-ben Elton John berohant a Queen öltözőjébe, és azt kiáltozta, hogy a Queen mindenkit lesöpört a színpadról. Bob Geldof is azt mondta mindenkinek, hogy aznap vitathatatlanul ők voltak a legjobbak, ők játszottak a legjobban, ők szóltak a legjobban, és tökéletesen hozták a “világ zenegépe” szerepét.

Brian May azonban frontemberüknek tulajdonította a hangos sikert: “A zenekar csak hozta a szokásos formáját, de Freddie egy magasabb szintre emelte a műsort. Nemcsak Queen-rajongók voltak ott, de Freddie képes volt mindenkivel kapcsolatot teremteni.”

 

Forrás: Phil Sutcliffe: Queen

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek