2017. szeptember 22.  Péntek
Közepesen felhős 11 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. szeptember 22.  Péntek   Móric
Közepesen felhős 11 °C Közepesen felhős

Jack Kirby 100

Caligula, az őrült császár

“Tényleg nincs itt más?”

Anekdota estére – Aki meggyújtotta a gitárját

Jack Kirby 100  
100 éve, 1917. augusztus 28-án született New Yorkban Jack Kirby, a képregény atyja, az amerikai populáris kultúra megkerülhetetlen alakja.
Caligula, az őrült császár  
2005 éve született Caligula római császár, aki uralkodása alatt szörnyen kegyetlen és gátlástalanul pazarló volt.
“Tényleg nincs itt más?”  
D. Magyari Imre nem csak kulturális kalandozásairól mesél a Bécs - Kulturális kalandozások című könyvében. Nem csak. Történelmi visszatekintésekkel kiegészítve beszámol tapasztalatairól és humorral átszőtt élményeiről is.
Anekdota estére – Aki meggyújtotta a gitárját  
Jimi Hendrix 1967-ben szó szerint lejátszotta a színpadról a világ pop-élvonalát.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Audrey Hepburn tehetsége című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Audrey Hepburn tehetsége

Szerző: / 2017. május 4. csütörtök / Kultúra, Irodalom   

Álom luxuskivitelben - Audrey Hepburn (1929-1993), 1961 (Fotó: listal.com) Audrey Hepburn kételkedett abban, hogy közönsége elfogadja az Álom luxuskivitelben című filmben játszott “romlott” bártündért…

Audrey Hepburn mindössze két hónappal fia, Sean születése után, 1960 szeptemberében kezdte forgatni New Yorkban az Álom luxuskivitelbent, Truman Capote elbeszélésének filmváltozatát. A színésznő tudatosan igyekezett változtatni játékán – csak a film néhány pillanatában érzékelteti, milyen is Capote Holly Golightlyja, az üdén ártatlan romlottságnak, ez a gyötrő talánya -, amiről így nyilatkozott:

“Elolvastam Capote könyvét, és nagyon tetszett. Borzasztóan féltem azonban, hogy nem vagyok alkalmas erre a szerepre. Azt hittem, nincs érzékem az ilyen jellegű vígjátékhoz. A szerep extrovertált jellemet követelt, csakhogy én nem vagyok extrovertált, hanem introvertált vagyok. Azonkívül éppen az a fajta “csavarosság” kellett hozzá, ami annyira nehezemre esik. Egyszerűen úgy érzem, nem vagyok elég tehetséges a szerephez.”

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek