2017. július 23.  Vasárnap
Gyengén felhős 26 °C Gyengén felhős
Rovatok
2017. július 23.  Vasárnap   Lenke
Gyengén felhős 26 °C Gyengén felhős

“Számomra nincs más választás”

I. Károly, a magyar Anjou-ház alapítója

Séta a prágai Károly hídon

Jane Austen világa

“Számomra nincs más választás”  
Egy 1957-es szovjet hivatalos közlés szerint 70 évvel ezelőtt, 1947. július 17-én halt meg Raoul Wallenberg, aki 1945. január 17-én tűnt el.
I. Károly, a magyar Anjou-ház alapítója  
675 éve, 1342. július 16-án hunyt el I. Károly, azaz Károly Róbert, a háromszor koronázott király. Uralkodása alatt fénykorát élte a lovagi kultúra, terjedt az írásbeliség, kolduló szerzetesrendek honosodtak meg az országban.
Séta a prágai Károly hídon  
Hatszázhatvan éve, 1357. július 9-én kezdték el építeni Prága és a világ egyik leghíresebb kőhídját, a cseh főváros egyik jelképének számító Károly hidat.
Jane Austen világa  
200 éve, 1817. július 18-án hunyt el Jane Austen angol írónő. "Az egyik ember szokásai éppúgy jók, mint a másikéi, de mind a magunkét szeretjük a legjobban."
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Audrey Hepburn tehetsége című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Audrey Hepburn tehetsége

Szerző: / 2017. május 4. csütörtök / Kultúra, Irodalom   

Álom luxuskivitelben - Audrey Hepburn (1929-1993), 1961 (Fotó: listal.com) Audrey Hepburn kételkedett abban, hogy közönsége elfogadja az Álom luxuskivitelben című filmben játszott “romlott” bártündért…

Audrey Hepburn mindössze két hónappal fia, Sean születése után, 1960 szeptemberében kezdte forgatni New Yorkban az Álom luxuskivitelbent, Truman Capote elbeszélésének filmváltozatát. A színésznő tudatosan igyekezett változtatni játékán – csak a film néhány pillanatában érzékelteti, milyen is Capote Holly Golightlyja, az üdén ártatlan romlottságnak, ez a gyötrő talánya -, amiről így nyilatkozott:

“Elolvastam Capote könyvét, és nagyon tetszett. Borzasztóan féltem azonban, hogy nem vagyok alkalmas erre a szerepre. Azt hittem, nincs érzékem az ilyen jellegű vígjátékhoz. A szerep extrovertált jellemet követelt, csakhogy én nem vagyok extrovertált, hanem introvertált vagyok. Azonkívül éppen az a fajta “csavarosság” kellett hozzá, ami annyira nehezemre esik. Egyszerűen úgy érzem, nem vagyok elég tehetséges a szerephez.”

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek