2017. október 17.  Kedd
Pára 7 °C Pára
Rovatok
2017. október 17.  Kedd   Hedvig
Pára 7 °C Pára

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

Ég és föld között

Fábri Zoltán filmes világa

Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Ég és föld között  
Ég és Föld között címmel a Biblia és a magyar képzőművészet kapcsolatát körüljáró nagyszabású kiállítás nyílt a Várkert Bazárban, Budapesten.
Fábri Zoltán filmes világa  
100 éve, 1917. október 15-én született Fábri Zoltán háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, a magyar filmművészet kimagasló alakja.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Az elveszett nemzedék “celebjei” című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Az elveszett nemzedék “celebjei”

Szerző: / 2017. március 10. péntek / Kultúra, Irodalom   

F. Scott Fitzgerald és Zelda  Fitzgerald (Fotó: listal.com) Semmi nem dobta fel annyira az unalmas partikat, mint a kutyaként csahol, részeg F. Scott Fitzgerald és felesége, Zelda Fitzgerald megérkezése – négykézláb…

Évtizedekkel ezelőtt Francis Scott Fitzgerald és felesége, Zelda Fitzgerald volt a celebbulik sztárja. A hollywoodi nagykutya, Samuel Goldwyn egyik partija alkalmával a pár megjelent a kapuban – bár az égvilágon senki nem hívta őket. Négykézláb álltak, és ugatni kezdtek.

Miután e műsorszám ellenére (vagy éppen ezért) valahogy beengedték őket, Zelda azonnal elhúzott a felső szintre, és ott egy luxusfürdő erejéig igénybe vette Goldwyn kádját.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek