2017. október 21.  Szombat
Pára 5 °C Pára
Rovatok
2017. október 21.  Szombat   Orsolya
Pára 5 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Az “utolsó” produkció című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Az “utolsó” produkció

Szerző: / 2015. december 8. kedd / Kultúra, Irodalom   

Szép Ernő (Strelisky felvétele, OSZK)Szép Ernő volt a kabaré házi költője. Ahogy Nagy Endre írja: “Vidámság és megilletődöttség egyforma könnyűséggel csurgott ki a pennáján.”

Szép Ernő ötlete volt, hogy a Kültelki kabaré-ban összegyűjtse a színpad alatti szórakoztatóhelyek hagyományos, avult kelléktárát. A közönség évekig visszakövetelte a műsorba ezt a produkciót, sikere egy pillanatra se veszített a frissességéből, elpusztíthatatlan volt.

Mindig a műsor utolsó száma volt. Előtte bejelentettem, hogy az előadás befejeződött, ami most következik, azért az igazgatóság nem vállal felelősséget. Én a magam részéről elhagyom a helyiséget, a közönségnek is ajánlom, hogy kövesse a példámat, de aki akar, maradjon itt. Talán nem fogja megbánni. Persze, hogy mindenki maradt.

 

Forrás: Nagy Endre: A kabaré regénye

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.