2017. szeptember 22.  Péntek
Közepesen felhős 16 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. szeptember 22.  Péntek   Móric
Közepesen felhős 16 °C Közepesen felhős

Mechwart András munkássága

Jack Kirby 100

Caligula, az őrült császár

“Tényleg nincs itt más?”

Mechwart András munkássága  
110 éve, 1907. június 14-én halt meg Mechwart András gépészmérnök, a Ganz gyár legjelentősebb fejlesztője, a forgóeke, a hengerszék, a gőzkazán feltalálója.
Jack Kirby 100  
100 éve, 1917. augusztus 28-án született New Yorkban Jack Kirby, a képregény atyja, az amerikai populáris kultúra megkerülhetetlen alakja.
Caligula, az őrült császár  
2005 éve született Caligula római császár, aki uralkodása alatt szörnyen kegyetlen és gátlástalanul pazarló volt.
“Tényleg nincs itt más?”  
D. Magyari Imre nem csak kulturális kalandozásairól mesél a Bécs - Kulturális kalandozások című könyvében. Nem csak. Történelmi visszatekintésekkel kiegészítve beszámol tapasztalatairól és humorral átszőtt élményeiről is.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Dalí és az államvizsga című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Dalí és az államvizsga

Szerző: / 2017. május 11. csütörtök / Kultúra, Irodalom   

Salvador Dalí (1904 -1989) festőművész, író (Fotó: listal.com) Salvador Dalí bármit tett, annak szándéka szerint lenyűgözőnek, megdöbbentőnek és szórakoztatónak kellett lennie. Igaz volt ez a tanulmányaira is…

Kisfiúként Salvador Dalí rajzórákat vett, és mivel tehetségesnek bizonyult, 1919-ben megrendezte az első, önálló kiállítását a helyi színházban…

A tehetséges, fiatal művész 1922-ben Madridba költözött, ahol beiratkozott a képzőművészeti iskolába. Madridban megismerkedett Luis Bunuellel és Frederico Garcia Lorca-val. Néhány évig vitatkozott a professzoraival, majd végül kirúgták, mert kritizálta oktatóit és nem volt hajlandó részt venni az államvizsgán. Azt hangoztatta, hogy nincs olyan ember a tanszéken, aki képes lenne megítélni zseniális tehetségét.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek