2017. október 21.  Szombat
Pára 5 °C Pára
Rovatok
2017. október 21.  Szombat   Orsolya
Pára 5 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Einstein a vendéglőben című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Einstein a vendéglőben

Szerző: / 2016. március 14. hétfő / Kultúra, Irodalom   

Albert Einstein  (Fotó: Wikimédia)Albert Einstein életéhez számos anekdota fűződik. Királyhegyi Pál egy New York-i napilap megbízásából kereste fel a híres és némileg különc tudóst…

Királyhegyi Pál mindig élvezettel mesélt a nagy emberekkel való találkozásairól, így az Albert Einsteinnel való interjújáról is, és mindig szívesen adta tovább a tudóstól hallott történeteket.

– Einstein egyszer betért egy vendéglőbe, és amikor kezébe vette az étlapot, akkor konstatálta, hogy otthon felejtette a szemüvegét. Jött a pincér, hogy felvegye a rendelést, de Einstein megkérte, hogy mivel nincs nála a szemüvege, legyen szíves, olvassa fel az étlapot. A pincér végigmérte, majd kedvesen hátba vágta: „Én sem tudok olvasni, öregem, nem szégyen az!”

– Nagyon jó, Palikám, még ha nem is igaz! – kételkedtem.

– Tiborkám, ha füllenteni akarok, hazudok egy Kínát! (Értsd: csak nagy dolgokban nem mond igazat. Ez volt Királyhegyi kedvenc szavajárása, ha valaki megkérdőjelezte mondandója igazságtartalmát.)

 

Forrás: Kalmár Tibor: A humor háza

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.