2017. június 25.  Vasárnap
Zápor 20 °C Zápor
Rovatok
2017. június 25.  Vasárnap   Vilmos
Zápor 20 °C Zápor

Karinthy-sors

Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney

20 év Harry Potterrel

Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus

Karinthy-sors  
130 éve, 1887. június 25-én született Karinthy Frigyes író, humorista, a XX. századi magyar irodalom egyik legeredetibb és legkiválóbb egyénisége.
Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney  
Sir Paul McCartney a Guinness-rekordok szerint minden idők legsikeresebb zeneszerzője és előadóművésze, aki több mint százmillió lemezt és ugyanennyi kislemezt adott el.
20 év Harry Potterrel  
A világ 20 évvel ezelőtt, június 26-án találkozhatott először a varázsló fiúk legnagyobbikával, J. K. Rowling Harry Potterével.
Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus  
Fred Astaire tánccal hivatalosan 72 évesen hagyott fel, de azért hat év múlva még táncra perdült Gene Kelly oldalán - bár szavai szerint ez csak mozgás volt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Einstein és a számolás című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Einstein és a számolás

Szerző: / 2017. március 14. kedd / Kultúra, Irodalom   

Albert Einstein hegedül, 1931 (Fotó: history.com) A Fészek Klubban Királyhegyi Pál mindig szívesen anekdotázott Einsteinről, akivel személyesen is megismerhetett…

– Gondolom, a nagy emberekkel való találkozásaidról is beszámolsz, ugye? – kérdezte Kalmár Tibor.

– Kikre gondolsz? – nézett Királyhegyi.

– Mondjuk Einsteinre.

– Őt egy New York-i napilap megbízásából kerestem fel. Mindenekelőtt megkérdeztem tőle, mikor derült ki saját maga számára, hogy ekkora zseni fizikából és matematikából, és hogy milyen tanuló volt az iskolában. Elmondta, hogy nem érdekelte az iskola, csak a zene izgatta, meg is tanult hegedülni, sőt még ma is sokat hegedül. Barátaival alakított egy műkedvelő vonósnégyest, és felfogadtak egy igazi karmestert is. Megjegyeztem, hogy boldog lehet az a karmester, aki ilyen tehetséges embereket taníthat. Einstein kiábrándított. Elmondta, hogy sok baj van vele, mert sajnos szórakozott, zene közben másra gondol, és ilyenkor bizony elvéti a taktust. Tegnap is, amikor már harmadszor hibázott, karmestere ráripakodott: „Mr. Einstein, mi van magával? Nem tud háromig számolni?”

– Ez nagyon jó!

 

Forrás: Kalmár Tibor: A humor háza

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.