2017. október 20.  Péntek
Köd 6 °C Köd
Rovatok
2017. október 20.  Péntek   Vendel
Köd 6 °C Köd

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Hofi munkában című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Hofi munkában

Szerző: / 2015. április 10. péntek / Kultúra, Irodalom   

Hofi Géza humorista (Fotó: hofigeza.network.hu) Első műsora a kis Madáchban a Hofélia volt 1983-ban. Szenes Iván gyakran anekdotázott arról, hogy milyen volt az első találkozása Hofi Gézával.

– Azzal fogadtam, hogy nekem nincs semmi ötletem. “Hála istennek – válaszolta -, akkor kezdjünk el beszélgetni!” “Egy pillanat – mondtam -, csak hozom a magnómat.” Végigbeszélgettük az egész délutánt és azzal váltunk el, hogy nem sikerült semmit kitalálnunk. Amikor visszahallgattam a magnót, akkor már láttam a Söprik az utcát alapjait, és attól kezdve húsz éven át dolgoztunk együtt. A nagyközönség csak azt a Hofit ismerte, aki csodálatosan tud rögtönözni a színpadon, de azt a Hofit, aki verejtékes munkával készült fel minden előadásra, azt csak a közvetlenebb munkatársai ismerték.

Hofi minden egyes improvizálásának valós alapja volt. Például egy bankrabló a rendőr kérdésére, hogy miért rabol, azt válaszolta: “Izgalomra vágytam.” Hofi kommentje erre:

– Ha izgalomra vágyol, ott a jobb kezed! Kicsit ugyan babra munka. Szerintem a rablók azon buktak le, hogy a Dáciával száguldottak el. És köztudott, hogy a Dáciával nem lehet száguldani. Egyébként azt hallottam, hogy új típusú Dáciát hoznak forgalomba, csak egy kikötésük van: nem lehet előtte magyarul beszélni. Különben is a magyar ember nem lopós, ha a közös értékekhez nyúl, csak szorgalmas.

 

Forrás: Kalmár Tibor: Legendás komédiások – Nemcsak a húszéveseké a világ

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.