2017. július 27.  Csütörtök
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős
Rovatok
2017. július 27.  Csütörtök   Olga, Liliána
Erősen felhős 19 °C Erősen felhős

Carlos Santana 70

Kassák Lajos útja

Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete

“Számomra nincs más választás”

Carlos Santana 70  
Carlos Santana a latin zene elkötelezettje, de hosszú pályája során hatott rá a blues, a folk, a soul és sok másfajta zene.
Kassák Lajos útja  
Ötven éve, 1967. július 22-én halt meg Kassák Lajos Kossuth-díjas költő, író, képzőművész, az avantgárd mozgalmak egyik alapító mestere.
Idősebb Alexandre Dumas kalandos élete  
Idősebb Alexandre Dumas népszerűségének titka nagyon egyszerű, műveiben minden olyan elem benne van, amely lebilincseli az olvasót.
“Számomra nincs más választás”  
Egy 1957-es szovjet hivatalos közlés szerint 70 évvel ezelőtt, 1947. július 17-én halt meg Raoul Wallenberg, aki 1945. január 17-én tűnt el.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Különc humor című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Különc humor

Szerző: / 2017. május 17. szerda / Kultúra, Irodalom   

Marcellin Desboutin: Erik Satie (1866-1925) zeneszerző (Fotó: Wikipédia)A hóbortos Erik Satie nem tartozott a módszeresen élő polgárok közé…

Úgy tűnt, Satie-nak az a legfontosabb az életben, hogy tréfákat eszeljen ki – inkább a maga, mint a mások mulattatására. Ilyeneket, például:

– Egyszer – mondta Satie – egy serpenyő vizet tettem a gázra. Már épp forrni készült, amikor elhívtak. Amikor húsz perccel később visszamentem, a serpenyő üres volt. Az ajtót bezártam magam után, az ablak csukva volt, a lakásban senki, a macskát kivéve. Tehát nyilvánvaló, hogy ő itta meg a vizet.

Címkék: ,

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.