2017. május 25.  Csütörtök
Zápor 18 °C Zápor
Rovatok
2017. május 25.  Csütörtök   Orbán
Zápor 18 °C Zápor

Robert Ludlum, Jason Bourne “atyja”

Ancsel Éva a szabadság mentén

Ég és föld között

Baross Gábor, a vasminiszter

Robert Ludlum, Jason Bourne “atyja”  
90 éve, 1927. május 25-én született New Yorkban Robert Ludlum amerikai író, több mint húsz világsikerű bestseller szerzője, Jason Bourne titkos ügynök "atyja".
Ancsel Éva a szabadság mentén  
90 éve, 1927. május 23-án született Ancsel Éva Állami Díjas filozófus, esszéista, aki tanítványok ezreinek adott életre szóló emléket, példát emberségből, szeretetből, etikus gondolkodásmódból.
Ég és föld között  
A kortárs ifjúsági irodalomban igen kedvelt műfajjá nőtték ki magukat a gimis regények, vagy szebben megfogalmazva a Young adult. Szigeti Kovács Viktor interjúja Hajdú-Antal Zsuzsannával, a Léggömbök című ifjúsági regény írójával
Baross Gábor, a vasminiszter  
Százhuszonöt éve, 1892. május 9-én halt meg Baross Gábor, a magyar államvasúti rendszer megteremtője, a dualizmus korszakának egyik legkiemelkedőbb gazdaságpolitikusa.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Pedagógusok egymás között című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Pedagógusok egymás között

Szerző: / 2017. május 10. szerda / Kultúra, Irodalom   

Fináczy Ernő (1860-1935) egyetemi tanár, neveléstörténeti kutató (Fotó: OSZK) Tanárvizsgálat közben egy kis dohányzási szünetet tartottak a professzor urak…

Körben állva beszélgette. Ott volt Beöthy Zsolt és Szinnyei József irodalomtörténészek, id. Entz Géza biológus, Fináczy Ernő neveléstörténeti kutató és még egypáran.

Beszélgetés közben azt mondja mosolyogva Fináczy:

– Képzeljétek, mit mondott nekem ma reggel a feleségem! Azt mondta: “Te csak hallgass, mert neked fogalmad sincs a gyereknevelésről!” Nekem, a pedagógia tanárának!

Az egybegyűlt professzorok jóízűt nevettek, aztán – mintha csak egyet gondoltak volna – összenéztek. S a középiskolai nevelőket nevelő tanárok egyike meg is fogalmazta közös gondolatukat:

– Azt hiszem, ilyen kijelentést mindnyájan hallottunk már a feleségünktől.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek