2017. október 21.  Szombat
Pára 5 °C Pára
Rovatok
2017. október 21.  Szombat   Orsolya
Pára 5 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Anekdota estére – Rend a lelke mindennek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Kultúra

Anekdota estére – Rend a lelke mindennek

Szerző: / 2017. június 9. péntek / Kultúra, Irodalom   

Charles Dickens, a híres angol író élete során nemcsak babonás volt, de tisztaságmániás és kényszeres rámoló is…

Lehet, hogy Bob Cratchit, a Karácsonyi ének hőse kénytelen volt lehangoló körülmények között, egy szűk, zsúfolt helyiségben dolgozni, teremtője viszont korántsem.

Maga Dickens mániákus bútorrendezgető hírében állt, és nem is lett volna hajlandó olyan helyen írni, ahol nem állnak glédában a székek és az asztalok. Hátborzongató, de emlékezett minden helyiség berendezésére, és ha úgy hozta a kedve, órákat volt képes eltölteni a bútorok ide-oda huzigálásával.

Ha vendégként időzött egy magánháznál vagy épp egy elegáns hotelben, mindig az volt az első dolga, hogy addig variálta a szobája berendezését, amíg az meg nem felelt belsőépítészeti elképzeléseinek.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.