2017. augusztus 19.  Szombat
Közepesen felhős 27 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. augusztus 19.  Szombat   Huba
Közepesen felhős 27 °C Közepesen felhős

Új szereplőket keres a Barátok közt

Elvis Presley emlékére

Ki volt “Edvárd, a walesi fekete herczeg”?

John Galsworthy és A Forsyte Saga

Új szereplőket keres a Barátok közt  
Az RTL Klub sorozata 15 éven felüli, új szereplőket keres: a Barátok közt leendő arcait négy időpontban válogatja a csatorna.
Elvis Presley emlékére  
A rock and roll királya, Elvis Presley az amerikai álom megtestesítője volt, ám a dollármilliókért hajtva a legszebb férfikorban gyógyszerek rabjaként halt meg éppen 40 évvel ezelőtt.
Ki volt “Edvárd, a walesi fekete herczeg”?  
Az eddig véltnél jóval kevesebb vér tapad a Fekete Herceg néven is ismert Eduárd walesi herceg.
John Galsworthy és A Forsyte Saga  
150 éve, 1867. augusztus 14-én született John Galsworthy Nobel-díjas angol író, akinek legismertebb műve A Forsyte Saga.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Gaiman – Reaves – Reaves: Ezüst Álom című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Szubkultúra

Gaiman – Reaves – Reaves: Ezüst Álom

Szerző: / 2017. június 17. szombat / Szubkultúra, Könyvvilág   

Az Ezüst Álom csupa izgalmas dimenzióközi csata és szemkápráztató utazás a világok között.

A tizenhat éves Joey Harker az imént mentette meg az Altiverzumot – azt a dimenziót, amelyben az összes lehetséges Föld megtalálható – a teljes pusztulástól. Miután sikerült elsajátítania a dimenziók közötti átjárás képességét, társaival, a Köztesvilág szabadságharcosaival küldetésre indul, hogy közös erővel fenntartsák az egymással versengő mágia és a természettudomány egyensúlyát, melyek képviselői az összes világ felett át akarják venni a hatalmat.

Amikor egy Acacia nevű idegen lány Joey után lopakodik a Köztesvilág bázisára, minden a feje tetejére áll. Senki nem tudja, ki ez a különös idegen, és honnan származik, valamint azt sem, hogy honnan tud ilyen sokat a Köztesvilágról. Hőseink veszélyes pillanatok elé néznek, és Joey szokás szerint nem számíthat másra, csak a saját találékonyságára – és végső esetben, de tényleg csak a legvégső esetben, talán Acaciára is.

Az Ezüst Álom csupa izgalmas dimenzióközi csata és szemkápráztató utazás a világok között, mely minden egyes fejezetben újabb és újabb fordulatot tartogat. Igazi letehetetlen kaland az időben és a térben.

Neil Gaiman több regényt írt már gyerekeknek és felnőtteknek is. Ezekért számos díjat nyert, köztük a legrangosabbnak számító Hugót és Nebulát, illetve A temető könyve mindmáig az egyetlen az irodalomban, ami a Newbery- és a Carnegie-medált is megkapta. Emellett a legismertebb művei közé tartozik még a Coraline, a Sosehol, az Amerikai istenek és az Óceán az út végén.

Michael Reaves számos fantasy regény szerzője, illetve ismert személyiség a filmvilágban. Emmy-díjat kapott a Batman: A rajzfilmsorozat megírásáért, de részt vett többek közt a Star Trek: Az új nemzedék, az Alkonyzóna és a Sliders készítésében is, illetve sokáig dolgozott Steven Spielberg cégénél, a DreamWorksnél.

Gaiman & Reaves & Reaves: Ezüst Álom
(Részlet a regényből)

Első fejezet

Szólítsatok Joe-nak.
Légyszi.
Nem mintha bármi kifogásom lenne a „Joey” ellen; teljesen jó név, életem első tizenhat évében tökéletesen meg is felelt nekem. De éppen ez a lényeg. Már tizenhat éves vagyok, majdnem tizenhét, és a „Joey” becenév egyre kevésbé illik hozzám. És ez talán nem is meglepő, ha azt vesszük, hogy több változatommal találkoztam, mint amennyi klón szerepel a Csillagok háborújában. Ha belegondolunk, talán nekem van a legnagyobb identitáskrízisem a világon, úgyhogy szerintem minden alapom megvan arra, hogy elhagyjak egy vacak kis betűt a nevemből, ha ehhez van kedvem.
Ezt Jainak is megpróbáltam elmagyarázni. Nem volt egyszerű, tekintve, hogy a csapat többi részével együtt éppen sarokba szorított egy bináris előőrs, és megnyúlt higanylabdáknak tűnő izékkel dobáltak. Meg aztán Jaival amúgy sem túl könnyű beszélgetni, ha az embernek nincs a fülébe tűzve egy szótárchip. Nekem nem volt.
Azért meghallgatott, miközben szintén higanylabdákkal (amelyeket „plazmalövedék”-nek hívnak) viszonozta a sortüzet, majd azt kérdezte:
– Ebben minden kétséget kizáróan bizonyos vagy?

 

Gaiman & Reaves & Reaves: Ezüst Álom, Fordító: Farkas Veronika, Agave Könyvek, 2017

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek