2017. május 27.  Szombat
Közepesen felhős 24 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. május 27.  Szombat   Hella
Közepesen felhős 24 °C Közepesen felhős

Lechner összes

John Wayne, a westernfilmek hőse

Robert Ludlum, Jason Bourne “atyja”

Ancsel Éva a szabadság mentén

Lechner összes  
Lechner Ödön a nemzeti építészet apostola volt, aki alkotásaival ma is hat. Aki kinyitja ezt a szép albumot, megtapasztalja művészi erejét.
John Wayne, a westernfilmek hőse  
110 éve, 1907. május 26-án született John Wayne Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer, az amerikai filmtörténet egyik legnagyobb sztárja.
Robert Ludlum, Jason Bourne “atyja”  
90 éve, 1927. május 25-én született New Yorkban Robert Ludlum amerikai író, több mint húsz világsikerű bestseller szerzője, Jason Bourne titkos ügynök "atyja".
Ancsel Éva a szabadság mentén  
90 éve, 1927. május 23-án született Ancsel Éva Állami Díjas filozófus, esszéista, aki tanítványok ezreinek adott életre szóló emléket, példát emberségből, szeretetből, etikus gondolkodásmódból.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Szex, szerelem, terápia című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Szubkultúra

Szex, szerelem, terápia

Szerző: / 2015. június 17. szerda / Szubkultúra, Filmvilág   

Szex, szerelem, terápia, Sophie Marceau és Patrick Bruel, 2015 (Fotó: MTVA) “Nagyon nagy színésznő, tudtam, hogy nagyon jó lesz ebben a szerepben, annak ellenére, hogy az életben nagyon nyugodt személyiség…” Sophie Marceau és Patrick Bruel a Vénusz szépségszalon rendezőjének új filmjében.

Két francia világsztár, Sophie Marceau és az énekesként is sikeres Patrick Bruel főszereplésével forgatta legújabb romantikus vígjátékát Tonie Marschall. A 2000-ben a Vénusz szépségszalon című komédiáért César-díjjal jutalmazott rendező Szex, szerelem, terápia című filmjét a magyar mozikban az MTVA forgalmazásában vetítik.

A rendező eredetileg tévésorozatot tervezett készíteni a francia köztelevíziónak két olyan, mélyebb érzelmekre képtelen szexfüggőről, akik kényszerességüket a munkában, párterapeutaként próbálják kiélni. A sorozat végül nem készült el, de alapötletként szolgált egy olyan vígjátékhoz, amelynek két főszereplője egy korábbi lelki trauma miatt képtelen a szerelemre és a ragaszkodásra, a szexuális életük pedig kórosan impulzív.

A történet kezdetén a szenvedélybetegségből felépülőben lévő, párterapeutaként dolgozó Lambert néhány hónapja sikeresen tartja magát távol az alkalmi szexuális élvezetektől. Helyzete azonban nehézzé válik, amikor felveszi asszisztensnek a szintén szexfüggő és ráadásul kívánatos Judithot, aki nem hajlandó elfogadni a visszautasítást. Tonie Marschall a történetet a nimfomániás, de független és bájos fiatal nő szemszögéből meséli el, aki problémamentesen éli meg szabadosságát, és nem is okoz neki különösebb gondot beszélni arról, hogy szeret így élni, és hogy fél az érzelmi ragaszkodástól.

Szex, szerelem, terápia, Sophie Marceau, 2015 (Fotó: MTVA)

Judithot Sophie Marceau, Lambert-et Patrick Bruel alakítja. Egyiküket sem láthatta a közönség még hasonló szerepben. A rendezőnő eleinte nem is merte felkérni a Házibuli egykori sztárját, mert attól tartott, hogy az általában családi vígjátékokban látható színésznő nem fogadja el a szerepet. Patrick Bruelre viszont éppen azért gondolt, mert ígéretesnek érezte a nők kedvencére bízni egy önmagát megtartóztató, komikus férfi szerepét.

A színész győzte meg végül Tonie Marschallt arról, hogy küldje el a forgatókönyvet Sophie Marceau-nak, aki azonnal igent mondott. “Megértette, hogy a megfontolt figurák után egy felszabadult és laza nőt játszhat. Judith néven nevezi a dolgokat, kihívó és érzéki, de soha nem provokatív vagy vulgáris” – mondta az MTI-nek Párizsban a rendezőnő.

Azt is elárulta, hogy a két sztár teljesen másképp dolgozik, és a közönséggel is teljesen más a viszonya. Miközben Sophie Marceau óriási lelkesedéssel kizárólag az adott forgatásra koncentrál, Patrick Bruel egyszerre több életet él, rajongói a forgatási helyszínekre is követik, ami némileg nehezíti a munkát.

“Nem hisztériáról van szó, csak egyszerűen annyira imádják őt énekesként, hogy a külső helyszíneken vele sokkal bonyolultabb volt forgatni, mint Sophie Marceau-val” – hangsúlyozta a rendező. A színésznőt inkább távolról csodálják, az énekesként is nagyon népszerű Patrick Bruel nyilvános megjelenéseikor viszont őrületben törnek ki a fiatal lányok, amit a színész teljesen természetesen kezel.

Patrick Bruelt az általa megformált szexfüggő Lambert-ben azt fogta meg, hogy esendő, láthatóan kínlódik, fél elköteleződni, de attól is tart, hogy olyanná válik, mint az anyja (Sylvie Vartan), aki soha nem találta meg a stabilitást az életben. A saját sikeres terápiája végén találkozik egy olyan nővel, akit nehéz visszautasítani.

A színész bevallása szerint semmilyen szenvedélybetegségben nem szenved, de azt nem tagadja, hogy Lambert-hez hasonlóan ő is imádja a nőket. És a pókert. Bruel köztudottan szenvedélyes pókerjátékos, s a játszmák során sok magyarral találkozik. “Kegyetlenül jól játszanak a magyarok” – mondta.

Szex, szerelem, terápia, Sophie Marceau és Patrick Bruel, 2015 (Fotó: MTVA)

A franciák nagy kedvence saját megítélése szerint azért tudott normális életét élő, hétköznapi ember maradni, mert nagyon sok dolgot csinál az életben. “Tény, hogy amikor 60 ezer ember előtt lépek fel, akik idolként tekintenek rám, nem könnyű a földön járni. De amint lejövök a színpadról, azonnal hazatelefonálok a két gyerekemnek. A valóság mindig visszahúz. Nagyon boldog vagyok, hogy az emberek szeretnek, és hogy ezt ki is fejezik, nincs okom a panaszra, de önmagában ez nem cél” – hangsúlyozta az MTI-nek Patrick Bruel. Az énekesi és filmes munkái közül a legnagyobb örömet számára egyébként a színpadi fellépések okozzák, ahol közvetlen kapcsolatban lehet a közönségével.

Patrick Bruel nagyon örül, hogy végre együtt játszhatott Sophie Marceau-val, akit kamaszkora óta ismer, és akit teljesen új oldaláról ismerhet meg ebben a filmben a közönség. “Nagyon nagy színésznő, tudtam, hogy nagyon jó lesz ebben a szerepben, annak ellenére, hogy az életben nagyon nyugodt személyiség, kiváló anya, mindennap ő meg a lányáért az iskolába, aki mellesleg a fiam osztálytársa. Együtt járunk szülői értekezletre”.

Az is elárulta a filmsztár, hogy a Házibuli második részében majdnem szerelmes párt alakítottak. Az akkor 18 éves Patrick Bruel a szereplőválogatás utolsó fordulójában esett ki. “Kedves, vicces fiúnak találtak, de inkább egy jóképű pasit kerestek Philippe szerepére. Így esett a választás a kékszemű Pierre Cossóra, aki megfelelt minden romantikus klisének. Rám azt mondták, hogy nem hozom eléggé lázba a lányokat.” Az életben baráti viszonyban lévő két sztár eddig csak egyszer találkozott a filmvásznon: 1999-ben Jeff Pollack amerikai rendező Lost and Found című filmjében Bruel Sophie Marceau volt barátját alakította.

Tonie Marshall rendezőnő egyébként a főszereplőivel ellentétben hisz abban, hogy párkapcsolatban is lehet boldog az ember. “Abban nem hiszek, hogy a páros élet egyetemes érték. Nagyon toleráns ember vagyok, felőlem mindenki úgy él, ahogy akar. A szerelem a lényeg. Ugyanakkor meghajtom a fejem a hosszú ideje együtt élő párok előtt. Intelligencia, fantázia és az önzésről való lemondás kell ahhoz, hogy együtt tudjon maradni egy pár. Csodálom azokat, akik hosszú ideje együtt élnek, általában nagyon jó humorú emberekről van szó”.

Venczel Katalin

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek