Gasztro

Amit a sóról és a sózásról tudni érdemes

A só kiemeli az ételek ízét és élvezetesebbé teszi azokat. (Fotó: Pixabay)

A só kiemeli az ételek ízét és élvezetesebbé teszi azokat. Az ízérzékeléshez kapcsolódóan fontos szerepet játszik az étvágy szabályozásában is. Vagyis a sónak számos pozitív hatása van, azonban a sóból is megárt a sok.

Kávé, az extra üzemanyag

Kávé és sütemény (Fotó: Pixabay)

Magyarországon valószínűleg a törökök 150 éves megszállása alatt terjedt el a kávé, de az első kávéházak megnyitására 1714-ig várni kellett. Onnantól viszont a kávézásnak hagyománya lett, a kávézók szellemi és művészeti központokká váltak. A kávé közkedvelt ital a világ minden országában, így nem csoda, ha ennek az élénkítő italnak is van világnapja.

Toszkána – bor és olíva

Toszkána nemcsak a műemlékek, de az olasz borkultúra egyik fellegvára is. Több ezer éve koktélpartikat tartottak Itáliában.

Pörgessük fel szervezetünket

A szénhidrátban túl alacsony és túl magas étrend egyaránt káros az egészségre. Milyen étrenddel pörgessük fel szervezetünket?