Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Európa-szerte megkóstolható majd a Halleluja fagylalt című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Gasztro

Európa-szerte megkóstolható majd a Halleluja fagylalt

Szerző: / 2025. január 29. szerda / Gasztro, Sztárkonyha   

Halleluja névre keresztelték a jubileumi szentév hivatalos kézműves fagylaltját, amely egy szicíliai cukrászmester kreációja, és a zarándokok márciusban a Szent Péter térnél is megkóstolhatják.

A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.

A Halleluja Vincenzo Squatritónak, a Messina mellett található, kétezer lakosú Olivieri fagylaltmesterének kreációja, amely elnyerte a Riminiben tartott nemzetközi kézműves fagylalt-, cukrász- és pékipari (Sigep) kiállítás első díját a kézműves fagylaltok kategóriájában. A versenyen egész Európából harminc mester mérte össze tudását.

Az idei nyertes fagylaltot, amely a szentév hivatalos fagylaltja is egyben, március 23-án a Szent Péter tér közelében megkóstolhatják a Vatikánba tartó zarándokok is. A bevételt jótékonysági célra használják fel.

A Halleluja fagylalt ötlete a Sigep és az evangelizációért felelős vatikáni hivatal együttműködésének eredménye, amelyhez az olasz élelmiszeripari tárca is támogatását adta.

Március 24-től, a kézműves fagylalt európai napjától kezdve Európa-szerte megkóstolhatja a közönség a Halleluja fagylaltot minden olyan kézműves fagylaltozóban, amely csatlakozik a kezdeményezéshez. A Sigep közlése szerint a kontinens különböző részein a fagylaltmesterek helyi termékekkel is gazdagíthatják a Halleluja eredeti változatát.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek