2015. március 06.  Péntek
Közepesen felhős 8 °C Közepesen felhős
Rovatok
2015. március 06.  Péntek   Leonóra, Inez
Közepesen felhős 8 °C Közepesen felhős
Székely Aladár: Önarckép, 1912 (Fotó: OSZK)

A Nyugat írógárdájának fotósa

Németh László író (Fotó: PIM)

Németh László vallomásai

Kosztolányi Dezső: A szegény kisgyermek panaszai

A szegény kisgyermek panaszai

Sandro Botticelli: Önarckép; részlet a Háromkirályok imádása, 1475 (Fotó: Wikiart)

A titokzatos Botticelli

A Nyugat írógárdájának fotósa  
A 20. század elején készült nevezetes portréit, a magyar művészeti élet kiemelkedő alakjainak megörökítését köszönhetjük neki. Székely Aladár fotóművész, a fotórealizmus jelentős képviselője 145 éve született.
Németh László vallomásai  
"Az ember ne azt nézze, hogy az emberek mit tartanak normálisnak, hanem, hogy ő maga hogy maradhat meg önmagának." 40 éve halt meg Németh László író, esszéista, műfordító, a múlt századi magyar irodalom kimagasló alakja.
A szegény kisgyermek panaszai  
A szegény kisgyermek panaszai valójában egy bestseller, nyelvi édesség, kevesebb sziruppal, mint az első, a Négy fal között című kötetben, s több romantikával még, mint az utolsó, Számadás című kötetben. - Ayhan Gökhan írása
A titokzatos Botticelli  
Botticelli művészetében az itáliai reneszánsz virágkorának hamisítatlan hangja szólal meg. Valószínűleg 570 éve, 1445. március 1-jén született Sandro Botticelli, a reneszánsz egyik legmarkánsabb festője.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek