2015. július 28.  Kedd
Közepesen felhős 24 °C Közepesen felhős
Rovatok
2015. július 28.  Kedd   Szabolcs
Közepesen felhős 24 °C Közepesen felhős
Cserépfalvi Imre könyvkiadó (Fotó: Magyar Fotóarchívum)

A könyvkiadó Cserépfalvi

Carl Gustav Jung pszichiáter, pszichológus, analitikus (Fotó: Wikipédia)

Carl Gustav Jung elméletei

Alfons Mucha a műtermében (Fotó: Wikiart)

Mucha lenyűgöző világa

Egressy Zoltán: Lila csík, fehér csík

Giccsmentes búcsúszimfónia

A könyvkiadó Cserépfalvi  
"A legjobban - a szerzőimnél is jobban én hittem a könyv erejében." Cserépfalvi Imre könyvkiadó, könyvkereskedő 115 éve született.
Carl Gustav Jung elméletei  
"Az ember mindig magában hordja teljes históriáját és az emberiség történelmét." 140 éve született Carl Gustav Jung pszichiáter, pszichológus, az analitikus pszichológia megteremtője.
Mucha lenyűgöző világa  
Százötvenöt éve született Alfons Mucha, a szecesszió egyik legjelentősebb és legmarkánsabb képviselője, az erotikus-dekoratív fantázia legtipikusabb illusztrátora.
Giccsmentes búcsúszimfónia  
Törőcsik András a könyvben kilép a ráruházott szerepből, a focista létből és többet testesít meg, egy a magyar sors és tehetség fokmérője, az átélt vereségek elszenvedője, aki még azt is megéli, hogy kidobják a kocsmából.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek