2016. július 28.  Csütörtök
Zivatar záporesővel 20 °C Zivatar záporesővel
Rovatok
2016. július 28.  Csütörtök   Szabolcs
Zivatar záporesővel 20 °C Zivatar záporesővel
Antonio Vivaldi zeneszerző (Fotó: Wikipédia)

Vivaldi az évszakokon túl

George Bernard Shaw (Fotó: babelio.com)

G. B. Shaw, aki gyakran idézett magától

Caspar David Friedrich: A vándor a ködtenger felett, 1818 (Fotó: Wikiart)

“A séta a teljes magány”

Kellogg's Corn Flakes reklám plakátja (Fotó: Pinterest)

Corn flakes az asztalon

Vivaldi az évszakokon túl  
A rendkívül termékeny Vivaldinak mintegy 770 szerzeménye ismeretes. 275 éve hunyt el Bécsben Antonio Lucio Vivaldi, a zeneirodalom egyik legismertebb műve, A négy évszak komponistája.
G. B. Shaw, aki gyakran idézett magától  
"Az az aranyszabály, hogy nincsenek aranyszabályok" - vallotta a 160 éve, 1856. július 26-án született Dublinban George Bernard Shaw ír származású Nobel-díjas angol író, drámaíró.
“A séta a teljes magány”  
Szókratész, Jean-Jacques Rousseau, Petrarca, Goethe, Stendhal és Kant is útnak indult nap mint nap, és álmodozott sétálás közben.
Corn flakes az asztalon  
Gabonamagvak az étkezőasztalon? Eretnek gondolat volt a XX. század küszöbén. Több mint száz év kellett ahhoz, hogy a valaha megmosolygott, orvosi javallatra fogyasztott ételből kultikus reggeli fogás váljék.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek