2015. november 30.  Hétfő
Derült 9 °C Derült
Rovatok
2015. november 30.  Hétfő   András, Andor
Derült 9 °C Derült
Mark Twain (Fotó: Mathew Brady/Wikipédia)

Mark Twain csínytevései

Advent, karácsony Asisi Szent Ferenc-templom

Hogyan készüljünk a karácsonyra?

Stefan Zweig: Sakknovella

Sakknovella

Lewis Carroll - John Tenniel: Alice Csodaországban, 1865 (Fotó: Wikipédia)

Amikor Alice megismerkedett a Csodaországgal

Mark Twain csínytevései  
Szerb Antal a gyermekkönyv Shakespeare-jének nevezi Mark Twaint, s nem véletlenül. 180 éve született Mark Twain, rendes polgári nevén Samuel Langhorne Clemens, amerikai író, publicista.
Hogyan készüljünk a karácsonyra?  
"Ádvent idején mi arra várakozunk és az után vágyhatunk: ami megtörtént..." Advent első vasárnapja a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete.
Sakknovella  
Zweig meséjében a sakk egyfajta méreg, veszedelmes tudatmódosító szer, ugyanakkor enyhíteni képes a magánzárka szellemi sivárságát, és útlevél a hírnévhez.
Amikor Alice megismerkedett a Csodaországgal  
"Igen vacak memória az, amelyik csak hátrafelé működik." 150 éve jelent meg először Lewis Carroll Alice Csodaországban című meseregénye, amely magyarul Kosztolányi Dezső fordításában nyújt teljes élményt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek