2016. május 26.  Csütörtök
Közepesen felhős 25 °C Közepesen felhős
Rovatok
2016. május 26.  Csütörtök   Evelin, Fülöp
Közepesen felhős 25 °C Közepesen felhős
Tamási Áron író otthonában (Fotó: Libri)

Tamási Áron emlékezete

Dajka Margit színművész (Fotó: MTI)

Dajka Margit, a tragikomika

Bob Dylan (Fotó: listal.com)

Bob Dylan 75

Rippl-Rónai József: Önarckép barna kalapban, 1897 (Fotó: MNG)

Rippl-Rónai József színpompás világa

Tamási Áron emlékezete  
"Törzsében székely volt, fia Hunniának /Hűséges szolgája bomlott századának." Tamási Áron Kossuth-díjas író 50 éve, 1966. május 26-án halt meg.
Dajka Margit, a tragikomika  
Csibészes bája, friss humora az évek múlásával groteszken ironikus, de mégis bölcs derűvé érett. Dajka Margit Kossuth-díjas színésznő 30 éve, 1986. május 24-én halt meg.
Bob Dylan 75  
Grammy- és Oscar-díja, lemezeinek, verseinek sikere, számainak töméntelen átdolgozása mind azt bizonyítja: a folk és a rock igazi állócsillagáról van szó. 75 éves Bob Dylan a rocktörténelem kivételes egyénisége.
Rippl-Rónai József színpompás világa  
A posztimpresszionista és szecessziós irányzat egyik legnagyobb magyar képviselője szoros baráti kapcsolatot ápolt a Nyugat íróival is. Rippl-Rónai József festő, grafikus, iparművész 155 éve, 1861. május 23-án született.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek