2015. október 10.  Szombat
Közepesen felhős 12 °C Közepesen felhős
Rovatok
2015. október 10.  Szombat   Gedeon
Közepesen felhős 12 °C Közepesen felhős
Segal Viktor séf, gasztronómiai tanácsadó (Fotó: segal.hu)

Segal Viktor: Amolyan krúdysan, szépen

Hajnal János: Önarckép (Ismerd meg önmagad), 1978 (Fotó: kortarsonline.hu)

Hajnal János lenyűgöző alkotásai

Göncz Árpád író, volt köztársasági elnök (Fotó: MTI)

Elhunyt Göncz Árpád

Thorma János, Aradi vértanúk, 1893-1896 (Forrás: OSZK/MEK)

Az aradi vértanúkra emlékezve

Segal Viktor: Amolyan krúdysan, szépen  
"Egy jó étterem színvonala attól függ, hogy a séfek, a tulajdonosok magukkal szemben mennyire igényesek." Segal Viktorral, Magyarország egyik legismertebb séfjével, gasztronómiai tanácsadójával Ayhan Gökhan beszélgetett.
Hajnal János lenyűgöző alkotásai  
Alkotásai számos köz- és egyházi épületet díszítenek Olaszországban, de munkái több európai országban és a tengerentúlon is megtalálhatók. Hajnal János festőművész, grafikus, újság- és könyvillusztrátor 5 éve halt meg.
Elhunyt Göncz Árpád  
Életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke, József Attila-díjas magyar író, műfordító, politikus.
Az aradi vértanúkra emlékezve  
"Tegnap hősök kellettek, ma mártírok... Így parancsolja ezt hazám szolgálata." A magyar történelem egyik legtragikusabb eseményének emlékére október 6-án van az aradi vértanúk napja.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek