2016. február 13.  Szombat
Szitálás, gyenge eső 3 °C Szitálás, gyenge eső
Rovatok
2016. február 13.  Szombat   Ella, Linda
Szitálás, gyenge eső 3 °C Szitálás, gyenge eső
Pintér Béla Társulat: Fácántánc (Fotó: Mészáros Csaba)

Geci Imre és a követők

Alekszandr Puskin könyvtárszobája, Szentpétervár, Oroszország (Fotó: saint-petersburg.com)

Puskin utolsó otthona

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij orosz író (Fotó: saint-petersburg.com)

Dosztojevszkij világa

Rideg Sándor József Attila- és Kossuth-díjas író, 1950-es évek (MTI Fotó/Magyar Fotó: Várkonyi László)

Rideg Sándor az utcán talált témákat

Geci Imre és a követők  
A Pintér Béla Társulat új színdarabbal reagált az égetően fontos és megosztó közéleti kérdésekre. Menekültválság, oktatásügy, hatalmi téboly a Szkénében.
Puskin utolsó otthona  
"Ilyen az élet – nem mese" - írta naplójában az ünnepelt költő, Alekszandr Puskin, akinek utolsó otthona ma egész Oroszország egyik legkedveltebb múzeuma.
Dosztojevszkij világa  
"Igen figyelemre méltó, hogy az emberiség jótevői, előrevivői nagyrészt félelmetes vérontók voltak." 135 éve hunyt el Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij orosz író, a világirodalom egyik legnagyobb alakja, a lélektani regény mestere.
Rideg Sándor az utcán talált témákat  
"Mert tuggya meg ország-világ, hogy én mindig jó szándékú gyerek voltam, csak mire a végire értem a szándékomnak, esett bele a fene." Rideg Sándor Kossuth-díjas író, az Indul a bakterház szerzője 50 éve halt meg.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek