2015. július 05.  Vasárnap
Közepesen felhős 22 °C Közepesen felhős
Rovatok
2015. július 05.  Vasárnap   Emese, Sarolta
Közepesen felhős 22 °C Közepesen felhős
Rippl Rónai József: Szinyei-Merse Pál, 1911 (Forrás: MNG)

Szinyei Merse Pál a szabadban

hemingway-head

Búcsú a fegyverektől

Túry Mária: Semmelweis, 1953 (Fotó: pinteraukcioshaz.hu/A nagy kép a szegedi Egyetem (SOTE) tulajdona)

A Semmelweis-nap

Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg szerzője (Fotó: Listal.com.com/Cultura)

“Jól csak a szívével…”

Szinyei Merse Pál a szabadban  
Legjobb művei az élet szeretetét és a természet szépségét fejezik ki ma is érvényes módon. Szinyei Merse Pál festő, a magyar plein air festészet megteremtője 170 éve született.
Búcsú a fegyverektől  
"A világ mindenkit megtör, s aztán sokan lesznek erősek ott, ahol megtörtek." 54 éve halt meg Ernest Hemingway, aki reménytelen szerelmi történetét a világirodalom egyik legismertebb háborús regényében örökítette meg.
A Semmelweis-nap  
Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác orvos, a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakja.
“Jól csak a szívével…”  
"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis herceg." 115 éve született Lyonban Antoine de Saint-Exupéry francia író, a 20. század talán legkedveltebb irodalmi meséje, "a gyermekeknek és felnőtteknek" szánt A kis herceg szerzője.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek