2016. május 02.  Hétfő
Zápor 13 °C Zápor
Rovatok
2016. május 02.  Hétfő   Zsigmond
Zápor 13 °C Zápor
Szerb Antal (1901-1945) író, 1935 körül (Fotó: PIM)

Szerb Antal és az olvasó

Virág, kéz

“Ki emel, ki emel”

Keresztury Dezső (1904-1996), 1970 (Fotó: Horváth Dávid/PIM)

Keresztury Dezső irodalmi képeskönyve

Jávor Pál és Radó Nelli a Kék bálvány című első magyar hangosfilmben, 1831 (Fotó: MEK.OSZK)

Jávor Pál volt a sztárja az első igazi magyar hangosfilmnek

Szerb Antal és az olvasó  
"A szabadság nemcsak egy nemzet magánügye, hanem az egész emberiségé is." 115 éve született Szerb Antal író, irodalomtörténész, az Utas és holdvilág és A világirodalom története szerzője.
“Ki emel, ki emel”  
"Ki emel, ki emel, / ringat engemet?" Szinte nincs az évnek olyan napja, amikor ne szólítanánk édesanyánkat hol kíváncsisággal, hol humorosan, hol egy kicsit gondterhelten.
Keresztury Dezső irodalmi képeskönyve  
Egyszerre tudott európai és magyar, forradalmár és reformer, modern és konzervatív lenni. Kultúrpolitikai eszménye a műveltség, igazság és emberség volt. Keresztury Dezső költő, író, irodalomtörténész 20 éve halt meg.
Jávor Pál volt a sztárja az első igazi magyar hangosfilmnek  
Két jelentős évfordulót is ünnepel a magyar filmgyártás a napokban: 115 éve, 1901. április 30-án mutatták be az első magyar filmet és 85 éve, 1931. április 29-én kezdődött meg a magyar hangosfilmgyártás.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Állatkertek Éjszakája mindenkinek című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Állatkertek Éjszakája mindenkinek

Szerző: / 2013. augusztus 11. vasárnap / Aktuális, Programok   

jegesmedve a Fővárosi Állatkertben (MTI Fotó: Kovács Attila)Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen.

Ahogyan tavaly, idén is a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre országszerte tizenkét helyszínen, változatos programokkal az Állatkertek Éjszakája, amely ezúttal augusztus 30-ára esik.

leopárdkölyök, Fővárosi Állatkert (Forrás: Fővárosi Állatkert / Facebook)Második alkalommal rendezik meg a programsorozatot, amelyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a budapesti Tropicarium, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli programjain vehetnek részt.

A fővárosi és Budapest környéki intézmények, a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A Fővárosi állatkertben már Dantét, a június 10-én születtet perzsa leopárdkölyköt (Panthera pardus saxicolor) is bemutatták gondozója, Sebeők Vera kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből született kisleopárd ezen a napon kapta meg az első védőoltásokat.

A részletes programokat az Állatkertek Éjszakájáról az intézmények saját honlapjukon teszik majd közzé.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek