2017. október 21.  Szombat
Szitálás, gyenge eső 15 °C Szitálás, gyenge eső
Rovatok
2017. október 21.  Szombat   Orsolya
Szitálás, gyenge eső 15 °C Szitálás, gyenge eső

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Ez a dal lett a Sziget himnusza idén című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Ez a dal lett a Sziget himnusza idén

Szerző: / 2015. április 17. péntek / Aktuális, Hírek   

Sziget Fesztivál (Fotó: Sziget) „A Sziget egy kötelező évi program, annyi zenével, emberrel, élménnyel, amennyit csak be lehet fogadni. Szabadság, lazaság, buli.” Megszületett a 2015-ös Sziget Fesztivál himnuszának dalfilmje.

„A Sziget egy kötelező évi program, annyi zenével, emberrel, élménnyel, amennyit csak be lehet fogadni. Szabadság, lazaság, buli” – mondja Sena. Erről szól a klip is.

A Sziget legjobb pillanatait sűríti egy dalnyi hosszúságú filmbe a Szabadság Szigete idei himnuszának klipje. És ahogy minden Sziget polgárnak, a himnuszt szerző Irie Maffia tagjainak is vannak felejthetetlen Sziget emlékei. „Egy jól sikerült koncert után kicsit jobban megnyomtam a bulit és egy sátorban ébredtem másnap délben” – meséli MC Columbo. “Mivel az előző napi karszalaggal sétáltam ki, sajnos lekapcsoltak a biztonságiak és kérték, hogy várjam be a gyűjtőkocsit, ami a bliccelőket viszi ki. Elég kalandosan hangzott, ezért nem is ellenkeztem. Így esett, hogy egy pár holland punk társaságában hagytam el a Szigetet, kvázi egy “rabomobilban” – emlékszik nevetve az Irie Maffia MC-je, aki szerint a Sziget nem más, mint “egy mintaállam, ahol hovatartozástól és beszélt nyelvtől függetlenül tud felhőtlenül együtt élni több tízezer ember.”

Az Easy As One Two Three című Sziget himnusz idén a nagyszínpadon hangzik majd el, a most 10 éves Irie Maffia legújabb lemezének többi dalával együtt, de a zenekar az eddigi pályafutásának teljes terméséből is válogat majd. “Az új lemez anyagán kívül igyekszünk egy teljes képet adni a 10 éves munkánkból” – mondja Sena, “Tavaly őrületesen jó buli volt az A38 sátorban, szóval idén is fergeteges koncert lesz. Ráadásul nagyszínpadon játszani a Szigeten hatalmas dolog és az új lemezzel turnézva azt hiszem, mindjárt elájulok a gyönyörtől” – teszi hozzá az énekes.

Az Irie Maffia Easy As One Two Three című nótája itt látható.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.