2017. augusztus 21.  Hétfő
Közepesen felhős 20 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. augusztus 21.  Hétfő   Sámuel, Hajna
Közepesen felhős 20 °C Közepesen felhős

Szent István emlékezetének napja

Új szereplőket keres a Barátok közt

Elvis Presley emlékére

Ki volt “Edvárd, a walesi fekete herczeg”?

Szent István emlékezetének napja  
Államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, az egyik legrégibb magyar ünnepnap.
Új szereplőket keres a Barátok közt  
Az RTL Klub sorozata 15 éven felüli, új szereplőket keres: a Barátok közt leendő arcait négy időpontban válogatja a csatorna.
Elvis Presley emlékére  
A rock and roll királya, Elvis Presley az amerikai álom megtestesítője volt, ám a dollármilliókért hajtva a legszebb férfikorban gyógyszerek rabjaként halt meg éppen 40 évvel ezelőtt.
Ki volt “Edvárd, a walesi fekete herczeg”?  
Az eddig véltnél jóval kevesebb vér tapad a Fekete Herceg néven is ismert Eduárd walesi herceg.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Ez a dal lett a Sziget himnusza idén című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Ez a dal lett a Sziget himnusza idén

Szerző: / 2015. április 17. péntek / Aktuális, Hírek   

Sziget Fesztivál (Fotó: Sziget) „A Sziget egy kötelező évi program, annyi zenével, emberrel, élménnyel, amennyit csak be lehet fogadni. Szabadság, lazaság, buli.” Megszületett a 2015-ös Sziget Fesztivál himnuszának dalfilmje.

„A Sziget egy kötelező évi program, annyi zenével, emberrel, élménnyel, amennyit csak be lehet fogadni. Szabadság, lazaság, buli” – mondja Sena. Erről szól a klip is.

A Sziget legjobb pillanatait sűríti egy dalnyi hosszúságú filmbe a Szabadság Szigete idei himnuszának klipje. És ahogy minden Sziget polgárnak, a himnuszt szerző Irie Maffia tagjainak is vannak felejthetetlen Sziget emlékei. „Egy jól sikerült koncert után kicsit jobban megnyomtam a bulit és egy sátorban ébredtem másnap délben” – meséli MC Columbo. “Mivel az előző napi karszalaggal sétáltam ki, sajnos lekapcsoltak a biztonságiak és kérték, hogy várjam be a gyűjtőkocsit, ami a bliccelőket viszi ki. Elég kalandosan hangzott, ezért nem is ellenkeztem. Így esett, hogy egy pár holland punk társaságában hagytam el a Szigetet, kvázi egy “rabomobilban” – emlékszik nevetve az Irie Maffia MC-je, aki szerint a Sziget nem más, mint “egy mintaállam, ahol hovatartozástól és beszélt nyelvtől függetlenül tud felhőtlenül együtt élni több tízezer ember.”

Az Easy As One Two Three című Sziget himnusz idén a nagyszínpadon hangzik majd el, a most 10 éves Irie Maffia legújabb lemezének többi dalával együtt, de a zenekar az eddigi pályafutásának teljes terméséből is válogat majd. “Az új lemez anyagán kívül igyekszünk egy teljes képet adni a 10 éves munkánkból” – mondja Sena, “Tavaly őrületesen jó buli volt az A38 sátorban, szóval idén is fergeteges koncert lesz. Ráadásul nagyszínpadon játszani a Szigeten hatalmas dolog és az új lemezzel turnézva azt hiszem, mindjárt elájulok a gyönyörtől” – teszi hozzá az énekes.

Az Irie Maffia Easy As One Two Three című nótája itt látható.

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.