2017. október 20.  Péntek
Közepesen felhős 10 °C Közepesen felhős
Rovatok
2017. október 20.  Péntek   Vendel
Közepesen felhős 10 °C Közepesen felhős

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Magyar gyermekkönyvek Bolognában című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Magyar gyermekkönyvek Bolognában

Szerző: / 2015. március 28. szombat / Aktuális, Hírek   

Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs vásár-logoHétfőn nyílik az 52. Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs vásár. Magyarországról a tavalyinál több kiadó mutathatja be a gyermekkönyveit.

Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásár

A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése megállapodásának megfelelően ez évtől kezdve az MKKE szervezi a magyar részvételt a világ egyik legjelentősebb szakvásárán, a Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásáron, melyre idén március 30. – április 2. között kerül sor. Az MKKE felkérésére a könyvkiadók, kiadói műhelyek és illusztrátorok bemutatkozását idén Nánási Yvette szervezi – olvasható a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése oldalán.

Hazánk nagyon régi kiállító a bolognai fórumon. Idén is 32 m2-es, igényesen kialakított standon az e profilban tevékenykedő legjelentősebb magyar kiadók munkáival találkozhatnak az érdeklődők. A standot hagyományosan kiváló illusztrátoraink alkotásai díszítik. A kollektív magyar stand természetesen tárgyalási helyet, találkozási lehetőséget biztosít a vásárra kilátogató minden magyar kiadónak és művésznek egyaránt.

A magyar könyvszakma nagy reményeket fűz a bolognai szerepléshez, ugyanis az elmúlt tíz évben gyermekkönyvkiadásunk fejlődött a leglátványosabban, s az új illusztrátor-generációra már külföldön is felfigyeltek. A magyar gyermekkönyvek és alkotóik iránti érdeklődés növekedését jelzi, hogy már az elmúlt években is több magyar mű külföldi kiadását segítette elő a hangsúlyos közös bemutatkozás.

Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásár

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek