Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Régi családi recepteket kínálnak Bodrogiék című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Gasztro

Régi családi recepteket kínálnak Bodrogiék

Szerző: / 2012. február 12. vasárnap / Gasztro, Sztárkonyha   

A színi világ és a gasztronómia mindig is szoros kapcsolatban állt egymással. Kiváltképp, ha családi összefonódások erősítették ezt az (íz)harmóniát. Bodrogi Gyula is szívét-lelkét adja a nevét viselő étterem féltett családi receptjeibe.

Mintha csak a nagymama készítette volna vasárnap ebédre, úgy gőzölög a kakasleves a Bodrogi asztalán; máskor pedig a sültalma leves bazsalikomos sajtchipsszel is selymesen csúszik. Nem véletlen az utalás a nagymamára, hiszen Bodrogi Ádám anyai nagymamája a színészlegenda, Mészáros Ági volt, édesapja pedig a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula.

Töltött káposzta hat féle hússal

Az inárcsi Bodrogi Kúria ízvilága, és a család féltett, közel 150 éves receptjei is étlapra kerülnek a Bodrogiban. Ilyen például az a töltött káposzta, amit Bodrogi Ádám édesanyja, Voith Ági színésznő még az édesanyjától, Mészáros Ágitól tanult, aki pedig ezt a receptet a férje szamosújvári nagymamájától leste el. Abban szigorúan savanyú káposztából, hat féle hússal: körömmel, füstölt csülökkel, oldalassal, combbal, dagadóval, füstölt szalonnával és rengeteg kaporral összefő a finom étel szeretete.
Egy másik izgalmas családi recept a bélszín helyett főtt-füstölt csülökből készülő csülöktatár Bodrogi módra, Bodrogi Gyula saját receptje. Ez is bekerült a finom, házias ételek sorába.

„Büszke vagyok arra, hogy a fiam tovább viszi a család féltett receptjeit. Ádám számára vérbeli vendéglátósként az a legfontosabb, hogy vendégeinek felejthetetlen pillanatokat szerezzen” – mondja Bodrogi Gyula.

Az egész Bodrogi család büszke a szakácstudományára, ki is veszi mindenki a maga részét a vendéglátósdiból: Bodrogi Ádám, mint tulajdonos és az anyagi dolgok intézője vesz részt az étterem mindennapi életében, a Nemzet Színészéről, Bodrogi Gyuláról pedig köztudott, hogy nemcsak a vadászatban jártas, hanem a konyhában is.

A március elején Budán nyíló Bodrogi étlapjára a család kedvencei egészen biztos felkerülnek; könnyű reggelik várják a korán kelőket, délben a változatos bisztrómenü teszi kellemessé az üzleti találkozókat, este pedig a család receptjei alapján újragondolt egyszerre házias, mégis friss és izgalmas ételeket kóstolhatnak meg a vendégek.