2017. október 22.  Vasárnap
Pára 9 °C Pára
Rovatok
2017. október 22.  Vasárnap   Előd
Pára 9 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Grecsó-kincs a Szigeten című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Grecsó-kincs a Szigeten

Szerző: / 2012. augusztus 9. csütörtök / Aktuális, Programok   

Irodalmi kincskeresésben vehetsz részt Grecsó Krisztiánnal, és nyereményt kapsz, ha a fesztivál egész területén elrejtett 100 darab Mellettem elférsz című regény egyikét megtalálod.

Az Olvasóliget kihagyhatatlan pontja a Sziget Fesztiválnak; a Múzeum Negyedben fellelhető mozgókönyvtár, nyugágyakkal, babzsákokkal és zsúfolt könyvespolcokkal támogatja a régi-új-állandó divatot, az olvasást.

A Hungarofest programjának idei kínálatában szerepel a 100. születésnapját ünneplő Örkény István teljes életműve, kortárs hazai irodalom és mesekönyvek, mindez pedig magyar, angol, német, francia, spanyol és olasz nyelven. Továbbá fű, fa, zeneszó, olvasók, liget. Irodalmi kincsvadászat a Szigeten!
Idén a legmeglepőbb helyeken is könyvekre bukkanhatnak a Szigetlakók és -látogatók, ugyanis a fesztivál teljes területén száz regényt rejtettek el az Olvasóliget szervezői. Pontosabban: Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című, legújabb regényét rejtették el a Sziget fesztivál területén száz számozott példányban. Bukkanj rá a könyvre és regisztrálj a benne talált kóddal, hogy további ajándékokat kaphass! Az irodalmi kincsvadászok jutalma egy újabb kötet, melyet a Sziget Múzeum Negyedében kialakított Olvasóligetben vehetnek át.

Az irodalmi helyszínen Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak az olvasók, akivel Winkler Nóra beszélget augusztus 10-én, pénteken idén Aegon Művészeti Díjjal jutalmazott könyvről, “a sikerről, a Szigetről és arról, vajon milyen programokat ajánl egy József Attila-díjas szerző a Sziget látogatóinak”

A Hungarofest programja már harmadik alkalommal teszi láblógatós, olvasgatós helyszínné a nyüzsgő fesztivál legzöldebb pontját – nyugágyakkal, babzsákokkal és a sok-sok jó könyvvel. A Sziget fesztivál után sem marad senki olvasnivaló nélkül – az Örkény centenáriumi évben ugyanis az Olvasóligetek az “Örkény-szigetekre” költöznek. A szigetek kávéházakban és két fővárosi múzeumban, az Iparművészetiben és a Petőfi Irodalmi Múzeumban találhatók.

Időpőpont: 2012. augusztus 10-én, 17:30
Helyszín: Sziget Fesztivál, Olvasóliget

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek