2017. október 22.  Vasárnap
Pára 9 °C Pára
Rovatok
2017. október 22.  Vasárnap   Előd
Pára 9 °C Pára

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története

Turay Ida, mindenki Dusikája

Eger várának védelme

50 éves a Hair musical

A teremtő lángész – Egy kultuszkép története  
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt nyílt az MNG-ben.
Turay Ida, mindenki Dusikája  
110 éve, 1907. szeptember 28-án született Rákospalotán Turay Ida, a múlt századi magyar színjátszás egyik legközkedveltebb alakja.
Eger várának védelme  
465 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én Dobó István kapitány vezetésével az egri vár védői visszaverték az ostromló török hadat.
50 éves a Hair musical  
50  éve, 1967. október 17-én mutatták be a hippikultúra és a vietnami háború elleni tiltakozó mozgalom jelképévé vált Hair című musicalt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból

Szerző: / 2013. május 10. péntek / Aktuális, Programok   

Ben Turán Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból című kötetének bemutatóján a szerzővel Gálvölgyi János beszélget Venczel Vera közreműködésével május 13-án a Budapest Jazz Clubban.

Ben Turan: SzívzsidóA Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Vince Kiadó bemutatja Ben Turán: Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból című drámakötetét 2013. május 13. hétfő, 16:00 órakor a Budapest Jazz Clubban, a bemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A belépés díjtalan.

A szerzővel Gálvölgyi János beszélget; közreműködik: Venczel Vera; zene: Jávori Ferenc Fegya, Kardos Dániel és Vázsonyi János

„Valakinek magyaráztam, hogy egy drámakötet többről szól, mint a magamutogatásról (mert az igazságot szolgálja), akkor bizony provokatívnak minősíthetik. De nincs más választásom, egy igen kényes témában berúgom az ajtót…

(…) Ahogy megüzente egyszer a költő is: „Tudod, hogy nincs bocsánat…”Ebből virágzik ki a drámaírás. Az persze kérdés marad, ha túlbeszélem a rémületet, vajh a szavak feleszik-e a félelmeimet? Bárha a színházak el is mernék vállalni ügyemet, darabjaimat, kézfogásomat és tündéri arroganciámat.” Halleluja! (Ben Turán)


Ben Turán: „Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból” című drámakötetének bemutatója
Időpont: 2013. május 13. hétfő, 16:00
Helyszín: Budapest Jazz Club, Budapest

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek