2017. június 25.  Vasárnap
Zápor 20 °C Zápor
Rovatok
2017. június 25.  Vasárnap   Vilmos
Zápor 20 °C Zápor

Karinthy-sors

Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney

20 év Harry Potterrel

Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus

Karinthy-sors  
130 éve, 1887. június 25-én született Karinthy Frigyes író, humorista, a XX. századi magyar irodalom egyik legeredetibb és legkiválóbb egyénisége.
Az egykori Beatle: Sir Paul McCartney  
Sir Paul McCartney a Guinness-rekordok szerint minden idők legsikeresebb zeneszerzője és előadóművésze, aki több mint százmillió lemezt és ugyanennyi kislemezt adott el.
20 év Harry Potterrel  
A világ 20 évvel ezelőtt, június 26-án találkozhatott először a varázsló fiúk legnagyobbikával, J. K. Rowling Harry Potterével.
Fred Astaire, maga a megelevenedett ritmus  
Fred Astaire tánccal hivatalosan 72 évesen hagyott fel, de azért hat év múlva még táncra perdült Gene Kelly oldalán - bár szavai szerint ez csak mozgás volt.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból

Szerző: / 2013. május 10. péntek / Aktuális, Programok   

Ben Turán Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból című kötetének bemutatóján a szerzővel Gálvölgyi János beszélget Venczel Vera közreműködésével május 13-án a Budapest Jazz Clubban.

Ben Turan: SzívzsidóA Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Vince Kiadó bemutatja Ben Turán: Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból című drámakötetét 2013. május 13. hétfő, 16:00 órakor a Budapest Jazz Clubban, a bemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A belépés díjtalan.

A szerzővel Gálvölgyi János beszélget; közreműködik: Venczel Vera; zene: Jávori Ferenc Fegya, Kardos Dániel és Vázsonyi János

„Valakinek magyaráztam, hogy egy drámakötet többről szól, mint a magamutogatásról (mert az igazságot szolgálja), akkor bizony provokatívnak minősíthetik. De nincs más választásom, egy igen kényes témában berúgom az ajtót…

(…) Ahogy megüzente egyszer a költő is: „Tudod, hogy nincs bocsánat…”Ebből virágzik ki a drámaírás. Az persze kérdés marad, ha túlbeszélem a rémületet, vajh a szavak feleszik-e a félelmeimet? Bárha a színházak el is mernék vállalni ügyemet, darabjaimat, kézfogásomat és tündéri arroganciámat.” Halleluja! (Ben Turán)


Ben Turán: „Szívzsidó – Drámák egy titkos fiókból” című drámakötetének bemutatója
Időpont: 2013. május 13. hétfő, 16:00
Helyszín: Budapest Jazz Club, Budapest

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek