2017. szeptember 20.  Szerda
Gyengén felhős 14 °C Gyengén felhős
Rovatok
2017. szeptember 20.  Szerda   Friderika
Gyengén felhős 14 °C Gyengén felhős

Caligula, az őrült császár

“Tényleg nincs itt más?”

Anekdota estére – Aki meggyújtotta a gitárját

Egyenes beszéd

Caligula, az őrült császár  
2005 éve született Caligula római császár, aki uralkodása alatt szörnyen kegyetlen és gátlástalanul pazarló volt.
“Tényleg nincs itt más?”  
D. Magyari Imre nem csak kulturális kalandozásairól mesél a Bécs - Kulturális kalandozások című könyvében. Nem csak. Történelmi visszatekintésekkel kiegészítve beszámol tapasztalatairól és humorral átszőtt élményeiről is.
Anekdota estére – Aki meggyújtotta a gitárját  
Jimi Hendrix 1967-ben szó szerint lejátszotta a színpadról a világ pop-élvonalát.
Egyenes beszéd  
Spirót olvasni jó, Spirót olvasni kötelező, ha nem kisebb eltökéltség, mint a Magyarország iránti felfokozott kiváncsiság és úgymond az önmagában is boldogító vegytiszta világmegismerés vágya érdeklődésünk mozgatórugója.
Cikk elküldése

Küldd el e-mailben a(z) Freud a neten című cikket ismerősödnek!

Neved:

E-mail címed:

A címzett neve:

A címzett e-mail címe:

Üzenet:

A levelet sikeresen elküldtük!
Köszönjük, hogy tovább küldted cikkünket!

Aktuális

Freud a neten

Szerző: / 2014. szeptember 27. szombat / Aktuális, Hírek   

Sigmund FreudSigmund Freud, a pszichoanalízis megteremtője halálának 75. évfordulója alkalmából először vált összes írása elérhetővé az interneten.

Mindeddig nem létezett átfogó gyűjtemény Sigmund Freud (1856-1939) életművéből – ezt a hiányt pótolja a Bécsi Pszichoanalitikus Egyesület és a Bécsi Pszichoanalitikus Akadémia kezdeményezése. Az írások a www.freud-edition.net internetes oldalon válnak fokozatosan hozzáférhetővé a tervek szerint.

A cél egy tudományos szempontból kifogástalan és korrekt gyűjtemény létrehozása. Eddig nem létezett olyan, a történelmi és szövegkritikai feltételeknek megfelelő gyűjtemény, amely nemcsak a publikált írásokat és korai műveit, hanem Freud kéziratait és teljes levelezését is tartalmazta volna – áll a Bécsi Pszichoanalitikus Egyesület közleményében.

A honlapon már olvasható Freud eredeti leveleinek egy része, a következőkben elsőként pedig az Abraham Arden Brillnek írt levelek, a Gondolatok háború és halál idejére és a Szakvélemény a háborús neurózisok elektromos kezeléséről című írásai válnak elérhetővé.

Sigmund Freud (Fotó: Wikipédia)

Hozzászólás

A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik. A moderálási elvekbe ütköző hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

Olvastad már?

Kapcsolódó cikkek